IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Buick Envision показва бъдещите Antara и Captiva

Кросовърът използва нова платформа на General Motors

Buick Envision показва бъдещите Antara и Captiva

Новият кросовър със средни размери Buick Envision бе показан по време на автомобилното изложение в Ченду (Китай). Моделът е предназначен за местния пазар, но се очаква именно той да бъде в основата на следващите поколения на други два SUV-модела на концерна General Motors - Opel Antara и Chevrolet Captiva.
Buick Envision показва бъдещите Antara и Captiva
Каросерията на Buick Envision е направена от 75% високоякостна и 13% свръхоякостна стомана. Някои елементи, като А и B-колонките, а също така и покривната конструкция са изработени по специален метод за заздравяване, който доставя по-високо ниво на пасивна безопасност.

В основата на Buick Envision е новата платформа на General Motors, която заменя настоящите Delta II и по-голямата Theta. Отпред окачването е McPherson, а отзад - независимо. Задвижването е предно, като системата за задвижване на четирите колела се предлага допълнително.

Що се касае до габаритите, моделът на Buick е дълъг 4677 мм, а широчината и височината са съответно 1839 мм и 1696 мм. Салонът на Envision е с 5 места, докато бъдещите Antara и Captiva ще се предлагат с трети реда седалки.

Envision ще се разположи в моделната гама на Buick между моделите Encore (Opel Mokka) и Enclave - голям кросовър със 7 места. Той ще се предлага с луксозен салон със специално осветление, седалки с множество регулировки, вентилация и подгряване, система Bose, голям панорамен покрив и адаптивно шаси FlexRide.

Всички това ще видим в новата Antara, но не и в Captiva, за която се очаква да заложи на по-ниска цена. Все пак моделът на Chevrolet ще получи от кросовъра на Buick мултимедийния комплекс MyLink с 8-инчов сензорен дисплей и новите електронни системи - адаптивен круиз-контрол, асистент при паркиране и други.

Що се касае до двигателите на Buick Envision, то засега е ясен само 2.0-литровият турбо-двигател SIDI с мощност 260 к.с., който работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия. На по-късен етап ще се появи и негова версия с 200 к.с., както и 1.6-литров турбо-мотор със 170 к.с. Ще има и хибридна версия. Част от бензиновите агрегати ще видим и на новата Antara, докато Captiva ще заложи на атмосферни агрегати. И двата модела обаче ще получат нови турбо-дизели.

Снимки: General Motors

0 от 500