IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz бронира S-Class

Модификацията S600 Guard покрива стандарта VR9

Mercedes-Benz бронира S-Class

Бронирана версия на новото поколение S-Class, отговаряща на най-високите стандарти за сигурност, представи германската компания Mercedes-Benz. Моделът S600 Guard разполага с балистична защита от степен VR9 и се задвижва от 6.0-литров V12 двигател.
Mercedes-Benz бронира S-Class
С цел сигурност екстериорът на Mercedes-Benz S600 Guard е напълно аналогичен с този на стандартния S600. При бронирана версия обаче са налични специални защитни елементи, изработени от специален вид стомана, които са вградени в кухините между структурата и външната обиква на колата, сочи информацията от Mercedes-Benz. Освен това автомобилът има допълнителна армировка от топлоустойчиви синтетични влакна и полиетиленови компоненти. Стъклата пък са покрити от вътрешната страна с поликарбонат, като имат ламинирана структура.

Бронираният Mercedes-Benz S-Class може да бъде поръчан във версии с 4 или 5 места, като в двата случая предлага багажник с обем 350 литра.
Mercedes-Benz бронира S-Class
Задвижването на S600 Guard е поверено на познатия 6.0-литров би-турбо V12 двигател, който задвижва и S600. Агрегатът не е подлаган на доработки и генерира 530 к.с. и 830 Нм.

В оборудването на лимузината, покриваща стандарта VR9, влизат технологии като паник аларма, непрозрачни ролетни щори, аварийна система за свеж въздух в купето и хидравлични странични прозорци. За комфорта в салона пък се грижат LED нощни лампи за задните седалки, специално отделение за охлаждане, подгряване на всички стъкла и др.
Mercedes-Benz бронира S-Class
Цените на S600 Guard все още не са обявени. Очаква се обаче върховият модел в гамата - S600 Pullman, да струва около 1 млн. евро. Той има дължина от цели 6,4 метра и разполага с три реда седалки.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500