IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi разкри „зелените” си планове

Напоследък и в Европа и в САЩ правителствата приемат все по-строги норми за изпусканите от автомобилите вредни емисии.

Audi разкри „зелените” си планове
Това принуди повечето производители да променят програмите си за разработка на нови двигатели. Като един от лидерите при бъдещите „зелени” технологии се очертава Audi, от където съобщиха, че скоро ще покажат „най-чистия” дизел произвеждан някога, с който ще надминат изискванията на бъдещия стандарт Euro 5 с няколко години. 


Първият от новото семейство ултра чисти дизели ще бъде V6 с обем 3.0 литра. Той ще се появи за първи път при новото поколение на А4, а по-късно и при Q7 SUV. 

Новият двигател ще предлага максимална мощност 233 к.с. и мощен максимален въртящ момент от 500Nm. Агрегатът ще бъде оборудван с най-новата система на пиезо-инжекцион, изцяло ново поколение турбина и сензори които регулират процеса на горене още по-прецизно за да се постигне висока ефективност. 

Следващата цел пред Audi ще бъде появата на повече „е-модели”, при които е постигната по-висока ефективност чрез намаляване на триенето в двигателя, още по-добра аеродинамика и намаляване на личното тегло на автомобилите. 

Третата стъпка в програмата на Audi е създаването на ново поколение по-съвършени хибридни автомобили и технология за използване на енергията при спиране.
0 от 500