fallback

Nissan прави кола, която не се цапа

Японците са създали специално покритие, което отблъсква мръсотията (Видео)

Преди няколко години, по случай 1-ви април, компанията Subaru показа автомобил, който е способен да се самопочиства. В Nissan обаче съвсем не на шега разработват аналогична технология, която скоро ще бъде предложена при модела Note. Дясната половина на колата е защитена с новото покритие, докато при лявата е използвана съвсем стандартна боя. Снимка: Nissan Става въпрос за специално покритие, което буквално отблъсква кал, вода и прах. Това е специална суперхидрофобна и олеофобна боя, чиито качества в момента се изпитват на новото поколение Note. Изпитанията, които се извършват в Европейския технически център на Nissan, са във финална фаза, като плановете предвиждат новото покритие да бъде предложено като афтърмаркет аксесоар. Специалната боя е наречена "Ultra-Ever Dry" и представлява защитен слой от въздух между боята и околната среда, който не позволява на мръсотията да се задържи върху повърхността на колата, обясняват японските инженери. "Създадохме Note като автомобил, който прави живота по-лесен. Именно затова новата технология ще дебютира при него. Благодарение на нея вече не се налага да посещавате автомивките толкова често", заявява Джералдин Ингам, главен маркетинг мениджър в Nissan. Очаква се новаторската боя да бъде предложена по-късно тази година.

Тагове: nissan note
fallback
  • #16
    Hero ( преди 9 години )
    Като гледам снимката и клипчето мисля , че ЛЯВАТА ПОЛОВИНА НА КОЛАТА е защитена с новата боя??!??Което само показва, факт, за който предполагам, че отдавна подозираш, а именно че НЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ! Стига си се напъвал с форумни изяви, че най-много някой главобол да си докараш...
  • #15
    ?!?! ( преди 9 години )
    Като гледам снимката и клипчето мисля , че ЛЯВАТА ПОЛОВИНА НА КОЛАТА е защитена с новата боя??!??
  • #14
    аа ( преди 10 години )
    обдухването може и ти да го направиш в някой оризово поле !!слагай каската на празната кратуна и ще го обдухаш целият
  • #13
    Анонимен ( преди 10 години )
    Японците отново оставиха германците с пръст в уста (в ***).
  • #12
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Логиката на кухата форумна хралупка: абе германците са го измислили бе! Било много скъпо и трудно за производство, падало бързо и въобще не работело и затова не го внедрили. А пък японците го изкопирали, ама докато го копирали, разработили много нови технологии които го направили евтино и надеждно, но това са някакви подробности. Важното е че германците са го измислили. Ха-ха-ха-ха!
  • #11
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да бе, БАСФ, те македонците това го имат от времето на Александър Македонски, нищо, че коли нямат! :)
  • #10
    Анонимен ( преди 10 години )
    Смешно, BASF го имат това в боята от 90-те още. Тия революция правят направо! Ама не казват кой е доставчик на тая боя.
  • #9
    Анонимен ( преди 10 години )
    Само да кажа, че същия ефект се постига като си пастираш колата. Дори можеш да караш в дъжд, без да пускаш чистачки, защото водата в мига който падне на предното стъкло, бяга по краищата във формата на топчета. Аз съм с такова покритие от 10 години, на всеки 6 месеца давам 30лв. в автомивката за пастиране, като пастата си я купувам аз. Стъклата ги мажа с паста Анти рейн и колата винаги е суха и много по-дълго време чиста а и боята е като нова, пастата предпазва боята от слънцето.
  • #8
    Анонимен ( преди 10 години )
    Боята е разработена в сътрудничество с Red Bull F1
  • #7
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е това го гледах преди година нещо, мисля че е пуснато в продажба от тогава:
fallback
Последни