IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel връща Calibra?

Opel Calibra не се произвежда вече около 10 години. Сега има шанс да се завърне.

Opel връща Calibra?
Затова говори новата концепция на Opel GTC, която има всички шансове да стигне до серийно производство и да върне Calibra на пазара. 


Говорител на фирмата разкри, че всички опции са отворени, но допълни, че сега има празнина в моделовия ред след спиране производството на купето Monaro. 

Двигателите ще бъдат същите, като при бъдещето ново поколение на седана Vectra, което означава няколко бензинови двигатели с обем от 1.6 до 2.8 V6 при най-силния модел. Според AutoExpress, ще има и няколко дизелови варианта, включително „горещ” турбо дизел, както и двигателят с биогориво ecoFLEX. 

Вече се знае, че версията с четири врати на концепцията GTC трябва да се появи в магазините в средата на следващата година, малко по-късно, вероятно през 2009 г. ще се появи и комби версия. Дотогава вече ще бъде ясно дали и кога ще се появи и новото спортно купе Calibra.
0 от 500