IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов китайски SUV за европейските пазари

Стана ясно, че френската фирма AZ Motors е подписала споразумение с китайската фирма производител на автомобили Shuanghuan Automobile, да продава нейни модели във Франция, Холандия и Белгия.

Нов китайски SUV за европейските пазари
До края на септември в тези три страни ще има вече дилърска мрежа на китайската фирма от около 130 магазини. Целта е до края на тази година в Европа да бъдат продадени поне 500 автомобили на Shuanghuan, а от следващата година техния брой да е около 3000 на година. 


Ще се продава SUV моделът Shuanghuan Sceo. Това е китайска версия на модел на Isuzu. Sceo е дълъг 4710 мм, широк 1871 мм и висок 1820 мм. 

Двигателят е четирицилиндров бензинов с обем 2.4 литра. Максималната му мощност е 92 kW при 5250 об/мин, а максималният въртящ момент е 190 Nm при 2500 об/мин. Максималната скорост на автомобила е 150 км/час. Задвижвани са и четирите колела. 


Shuanghuan наскоро имаше проблеми с обвинения, че дизайнерите на фирмата се „вдъхновават” от чужди модели в по-голяма от разрешената степен. И сега се чуват гласове, че SUV модела Sceo отпред е като Toyota Land Cruiser, a отзад като BMW X5.
0 от 500