IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo готви общо 7 нови модела

Един от кросовърите на марката ще се казва Giulietta Cross

Alfa Romeo готви общо 7 нови модела

FIAT Chrysler Automobiles ще представи общо 7 нови модела под марката Alfa Romeo, като по този начин ще опита да увеличи нейните продажби поне 5 пъти - от 100 000 през миналата година до 500 000, съобщава AutoBild.
Alfa Romeo готви общо 7 нови модела
През 2016 г. ще се появи новото купе Spider, а след него ще излязат новите Giulia и Alfetta. Седанът Giulia се разработва като потенциален съперник на BMW 3-Series, докато по-голямата Alfetta се е "прицелила" в BMW 5-Series. Първият от двата модела ще бъде готов през 2017 г., а вторият година по-късно.

На дневен ред стоят и три кросовъра, като единият от тях ще се казва Giulietta Cross. Той ще се появи още догодина, като ще раздели платформата си с модел на Jeep, но все още не е ясно с кой точно. Последният нов модел на марката е компактният кросовър Renegade, построен на платформата на компактния ван Fiat 500L.

В плановете на Alfa Romeo влиза и създаването на кросовър със средни размери на шасито на Jeep Cherokee, както и на по-голям всъдеход на базата на Maserati Levante. Дебютът им е насрочен за 2016 г.

Последният, седми модел, е купе с по-големи от тези на Spider. В Alfa Romeo имаха намерение да пуснат и роудстър, който се разработва съвместно с Mazda. В последния момент обаче ръководството на FIAT Chrysler Automobiles взе решение този автомобил да се продава под марката Abarth. От настоящата гама ще отпаднат МiТо и Giulietta.

Снимка: Alfa Romeo
 

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Жалко за марката. Беше готинка. Сега е бъкано с части на Фиат вътре. Винаги съм им се кефил на дизайна. Но малките коли на Фиат и Алфа са вече абсолютно еднакви. Поне дизайна на големите да запзят. Пуста му икономика развалиха масово колите. За сега само БМВ си заслужава да си купи човек. Дори и от Мерцедес не съм доволен вече.
  • #17
    5 rate up comment 4 rate down comment
    1! ( преди 10 години )
    Май не правим разлика между фенщината и обективността! Хайде като сте толкова фенове някой да ми каже какво в днешните алфи е разработка на автономен развоен център на алфа ромео!? Веднага ви давам отговор нищо и такъв център не съществува! След сваляне на последния Арезе мотор от портфолиото на Алфа Ромео към момента единственото в марката е емблемата! Не говорим за сантименти, а за истината и на ман не ми е приятно, но това е истината! А от Маркионе само обещания!
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Извинявай приятел но коментара ми с този ник(италиянеца)е преди твоя.Това за мене няма значение виждам че харесваш спорта в автомобила както и аз,и каквито глупости да пишат за Alfa Romeo това няма да промени мнението ми за този прекрасен спортист.Знам го от личен опит вече 15 години и следващата кола в моя гараж ще е със същата емблема.
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ИталиАнеца ( преди 10 години )
    Alfa Romeo закъса още през 70е(петролната криза), тогава Италианското правителство я одържави.....наляха пари, но не се получи.Водеха се преговори с NISSAN, но FIAT блокира зделката, за да не допусне вътрешен конглокент.п.п.@ИталиЯнеца, прав си, не ми пиши с ника, моля....
  • #14
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Италиянеца ( преди 10 години )
    Браво на Италианците че пляснаха немците през ръцете,не ми се мисли какво щеше да стане с Alfa Romeo ако бяха успели.
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до Итлианеца ( преди 10 години )
    Не зная как го реши това за Нисан.Това беше просто обща разработка с механика на алфа и дизайн на Нисан.В тези години Нисан са в не по малка криза от Алфа.Този който иска да захапе Алфа в VW - купиха Сеат и се опитаха да го превърнат в Алфа като излъгаха и дизайнера на Алфа по онова време Валтер де Силва.Няколко мениджъра издърпаха.....А последните години постоянно се опитат да я купят, като същевеменно подкопават Фиат с агресивните си медии
  • #12
    6 rate up comment 9 rate down comment
    1! ( преди 10 години )
    Трябва да се прави разлика между романтизма и обективната истина, а в последните 10 години обективната истина казва само едно алфа ромео остана една куха марка. Това е края на една ера която започна с купуването на на Алфа ромео от страна на Фиат , началото на края започна с свалянето от конвейра и на последната 164-ка от там натам във всеки следващ модел имаше повече фиат и по-малко Алфа ,но поне се потдържаше моделно разнообразие сега и това не съществува има 2-а модела с по една каросерия!
  • #11
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Karacha ( преди 10 години )
    Ето, една легенда,която доста често караше БМВ и Мерцедес да се изпотяват на състезанията в близкото минало.
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Karachа ( преди 10 години )
    Който ,не е карал Алфа,няма как да знае за какво става на въпрос,това си е съвсем различна кола и усещане,за съжаление много коли не притежават това нещо.
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Yordan ( преди 10 години )
    През есента на миналата година споменаваха, че тази пролет ще излезе и още по-горещата версия на Жулиета ГТА, ама за сега нищо ... и никой дори не споменава ...