IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina създаде най-бързия кабриолет BMW 4-Series

Откритият автомобил разчита на 3.0-литров мотор с 410 к.с.

Alpina създаде най-бързия кабриолет BMW 4-Series
През есента на миналата година компанията Alpina показа на автосалона в Токио своята версия на купето BMW 4-Series. На предстоящото изложение в Женева  инженерите на фирмата ще повторят номера, но с кабриолет.
Alpina построи най-бързия кабриолет BMW 4-Series
Alpina B4 BiTurbo Cabrio е получила нови аеродинамичен пакет, изпускателна система с 4 тръби и фирмени 20-цолови джанти. Измененията в интериора са ограничени с подмяна на предните седалки, нов волан и няколко дребни елементи, като предпазители на праговете и нови подглавници с логото на компанията.
 
Основната промяна е под капака. Двигателят с обем 3.0-литра, който в стандартната си версия развива 306 к.с., е форсиран до 410 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Същото бе направено и с купето Alpina B4. Промените в мощността са постигнати благодарение на нови турбини, модернизирана система за охлаждане и още няколко други модификации.

Моторът работи съвместно с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди. Това е с 0.3 секунди по-бавно от резултата на купето Alpina B4, но изпреварва постижението на BMW 435i Convertible с цяла секунда. Максималната скорост е 302 км/ч.

Очакванията са продажбите на кабриото Alpina B4 BiTurbo да стартират едновременно с тези на купето. Това ще стане най-вероятно в края на пролетта. Цените на откритата версия ще стартират от 74 800 евро.

Снимка: Alpina

 

0 от 500