IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да играеш за „съкровище”, да намериш съкровище...

Volvo не може да връчи наградата в конкурса „Гонитбата” – сандък със златно „съкровище” от дъното на океана, защото там където „скриха” съкровището на Volvo, беше открито истинско съкровище, оценявано на 500 милиона долара.

Да играеш за „съкровище”, да намериш съкровище...
Odyssey Marine Exploration, специализирана в океанографски изследвания фирма, има договор с Volvo и спусна сандъка със златното съкровище на Volvo на океанското дъно. 


Фирмата трябваше да го извади в края на конкурса и да го връчи на победителя. 

Междувременно обаче, откриха на дъното на Атлантическия океан истинско съкровище, чиято приблизителна стойност се изчислява на половин милиард долара. 

За съкровището обаче, претенции имат и испанските власти, които считат че става въпрос за потънал испански кораб, или че съкровището е открито в испански териториални води. 

Фирмата Odyssey Marine Exploration отрича това да е така, но не дава конкретни сведения за местонахождението на съкровището, защото според условията на договора с Volvo не може да направи това. 

В резултат съдът от испанския град Ла Линеа издаде заповед да бъде задържан всеки плавателен съд на Odyssey Marine Exploration. Така от фирмата не могат да извадят сандъка със съкровището на Volvo и да го връчат на победителя в играта. 

Играта на Volvo беше организирана в 22 страни от света, вкл. и в България, а за победител беше обявена рускинята Алена Зверева. От Volvo обещават да намерят начин и да връчат наградата на победителката, която е в размер на 50 хиляди долара и ново Volvo XC70.
0 от 500