IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

От Ferrari отговарят на Ватикана

Преди десетина дни от Ватикана публикуваха „Десет заповеди за водачите на автомобили”, с които Automedia.bg ви запозна. Генералният директор на Ferrari Амедео Фелица (Amedeo Felisa) вчера отговори на Ватикана, съобщава информационната агенция Reuters.

От Ferrari отговарят на Ватикана


Шефът на Ferrari е бил предизвикан най-вече от петата заповед, според която „автомобилът не бива да бъде средство за да се показва сила и могъщество или да бъде повод за грях”.

Фелица разбира тази заповед на Ватикана, като насочена към собствениците на престижни и бързи супер коли, каквито са Ferrari, и че това само по себе си е грях. 

Фелица заявява, че такива коли се купуват не за да се показва положение в обществото и да се демонстрира богатство, а за да се изпита удоволствие от управлението на съвършен и екстремен автомобил. 

Желанието да получиш удоволствие от този вид не е грях, казва шефът на Ferrari. Все пак Фелица се застрахова, като заявява, че „понякога хората могат и да съгрешат”....
0 от 500