IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пикап Dacia Duster бе забелязан в Румъния

Компанията обмисля пускането на модела в серийно производство

Пикап Dacia Duster бе забелязан в Румъния

Компанията Dacia и румънската фирма за производство на автобуси Romturingia създадоха прототип на модела Duster в модификация "пикап с две врати" (с единична кабина). Товарната машина е със задвижване на четирите колела и може да носи на борда си до 400 кг.
Dacia Duster бе забелязан в Румъния
Според информацията на изданието Autoindustry News, което разпространи снимките, ръководството на Dacia сериозно обмисля възможността за пускането на модела в серийно производство. Не е ясно обаче на какво мнение е компанията Renault, която е собственик на румънския автомобилен производител.
Dacia Duster бе забелязан в Румъния
Само преди няколко месеца от Dacia обявиха, че пикап на базата на Duster не се предвижда, тъй като компанията ще предложи нов Logan - пикап, както и няколко нови версии на модела си Dokker. Явно обаче плановете на румънците са се променили.
Dacia Duster бе забелязан в Румъния
Все пак се отбелязва, че основната работа по създаването на машината е дело не на Dacia, а на фирмата Romturingia. Освен с производство на автобуси, тя се занимава и с разработката и производството на специални модели на Dacia за нуждите на аварийните служби и Бърза помощ.
Dacia Duster бе забелязан в Румъния
Сериозна подкрепа инженерите от Romturingia са получи от специалистите от техническия център Renault Technologie Roumanie. Засега няма информация с какъв двигател е оборудван пикапът. Знае се само, че от Romturingia са готови да направят още подобни машини, но само при поръчки от фирми или предприятия, не и от частни лица.

Снимки: Autoindustry News

Тагове: dacia duster romturingia
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ми да сте си купили Амарок с по голям мотор, като носите тежки товари бе Карач. Кой ви е виновен че сте скръндзи. Има товари големи по обем, но леки на тегло с такива и по слаб пикап или бус ще свърши работа. Може да носиш цветя на пример. ако носиш торби с цимент, ми вземете си кола мощен мотор.
  • #8
    5 rate up comment 3 rate down comment
    fsb ( преди 10 години )
    много ме кефи! Добре са го направили руманиеските...
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Карач ( преди 10 години )
    Във фирмата ползват някакви отстъпки от фолцваген за това го купиха.Карал съм оригинала Тойота Хайлукс,който е 3.0 дизел и тегли като влак,много мощна машина,каквато е нужна за работата. Фолцвагенчето е точно като Латвия като го натовариш му спадат гумите.Тойотата се кара и по-лесно и повече върви.За издръжливост и здравина няма смисъл да говорим-всички знаем реномето на тойота и това на фолцваген.Служебни имаме и нови Кадита преди фейслифта,на 15 000км. втулки заден мост,това е немско качество
  • #6
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Карач ( преди 10 години )
    Служебната ми е Някаква нова еднодневка някъв фолцваген аморрок,евтина имитация на коравите пикапи Тойота Хайлуксовете ако ги знаете. То целия свят ги знае,та вие ако не ги знаете ги научете. Та служебния фолцваген е пълна пародия на пикап, първо двигателя е пародиен 2.0 тди, слаб и маломощен дизел със слаб въртящ момент, не трябва да се товари,а това е пикап!!! Като го натоваря върви като Латвия,ако ги знаете тия старите съветските бусове с волгови мотори. Всичко във фолцвагена е имитация.
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Мераклия ( преди 10 години )
    Служебната ми е Сузуки Самурай пикап. Откакто видях тази вече не го искам. От утре почвам да мрънкам на шефа да ми купи Дачия. Стискайте палци!
  • #4
    5 rate up comment 22 rate down comment
    До Любопитен от Оги ( преди 10 години )
    Притежавам Ауди А4 1.9 ТДИ 2006 година-лична кола и служебна Субару Легаси 2011 г.бензин. И какво?! Какво искаш да ми кажеш?
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    R ( преди 10 години )
    Ох, олекна ми :)
  • #2
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Любопитен ( преди 10 години )
    Оги, ти какъв автомобил притежаваш?
  • #1
    12 rate up comment 36 rate down comment
    Оги ( преди 10 години )
    Дачия е ТОТАЛНА пародия на кола! Това е съвремения Москвич, тотално изостал като дизаин, мотори и возия...спартанска работа...скъпа е за качеството и марката си!