IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Внимавайте със скоростта в Германия

Американски турист отнесе солена глоба за превишена скорост и то не къде да е, а в Германия. Движел се със 140 км/ч по отсечка с гъст трафик и разрешени 40-60 км/ч.

Внимавайте със скоростта в Германия
Много туристи се наслаждават в Германия на неограничената скорост по аутобаните. Това е единствената държава в Европа, в която на някои места няма ограничение на максималната скорост. Все пак дори там, в Германия, слагат табели, ограничаващи максимално допустимите километри, както се случило на един от аутобаните край Хамбург. 



Днес полицията съобщава, че в четвъртък наблюдавала гонка между два автомобила, които в гъстия трафик се движели със скорост от 140 км/ч. Там разрешената скорост е 60 км/ч в първата част на отсечката, а във втората ограничението е 40 км/ч. Остър десен завой "бил взет" от състезаващите се със 100 км/ч. Малко по-късно полицията задържала 56 годишен американски турист, който според очевидци бил "видимо потресен" от собственото си поведение. Според неговите обяснения, тъй като бил бивш рали състезател, "кръвта му се качила в главата". Той безропотно платил наложената му глоба в размер на 4000 евро. Полицията и до момента не е открила другата кола, участвала в гонката.
0 от 500