IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Леонардо Ди Каприо прави състезателен отбор

Ще участва заедно с Venturi в шампионата Formula E

Леонардо Ди Каприо прави състезателен отбор

Леонардо Ди Каприо прави състезателен отбор
Снимка: Venturi Grand Prix Formula E Team

Леонардо Ди Каприо и Venturi Automobiles обявиха, че ще създадат състезателен отбор, с който ще се включат в шампионата за електрически автомобили Formula E.

Отборът е позициониран в Монако, нарича се Venturi Grand Prix Formula E Team и ще се появи на пистите през септември 2014 година, сочи информацията от организаторите на шампионата.

"Бъдещето на нашата планета зависи от нас, от нагласата ни към екологичните превозни средства. Отборът Venturi Grand Prix показва отговорност и далновидност в това отношение, затова съм горд да бъда част от него", заяви популярният актьор и известен природозащитник.

Според непотвърдена информация Venturi имат намерение да влязат в шампионата и като конструктори. Твърди се, че състезателен автомобил на компанията ще се появи във втория сезон на шампионата, а задвижващата му система ще бъда базирана на тази, която използва най-мощният електромобил в света - Venturi VBB-3.

Още по темата:
Леонардо ди Каприо става акционер във Fisker

 

Тагове: venturi formula e
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    /:\ Lancista /:\ ( преди 9 месеца )
    Все повече производители избират Formula E. Порше, Ланча, Опел, Волво, Ситроен, Мазда, Шкода, Хюндай а сега и Вентури. Като се слеят в бъдеще с Formula 1 ще стане истински Спектакъл за гледане!!