IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault планира конкурент на Volkswagen XL1

Моделът на французите ще харчи повече, но ще е по-евтин

Renault планира конкурент на Volkswagen XL1

Компанията Renault обяви, че по време на изложението в Женева през март 2014 г. ще представи концептуална версия на свръхикономичен хибрид, който ще може да се зарежда от електропроводимата мрежа.
Renault планира конкурент на Volkswagen XL1
Французите вече показаха един подобен концепт през 2009 г. - Renault Zoe ZE. Снимка: Renault

Автомобилът ще бъде с размерите на хечбека Clio и ще трябва да се конкурира с дизелово-електрическия Volkswagen XL1, който вече се предлага на пазара срещу 110 000 евро. Пред Automobile шефът на отдела за разработки и изследвания в Renault Реми Бастен обяви, че хибридът на компанията ще отстъпва като разход на гориво на германския модел, но ще струва доста по-малко. Машината на Renault ще харчи 2.0 л/100 км, докато показателите на XL1 са 0.9 л/100 км.

Концептуалният модел на французите ще бъде задвижван от комбинация от бензинов двигател и електромотор, а комфортът, който ще предлага, ще бъде на нивото на новото Clio. Ако машината получи достатъчно положителни отзиви по време на автосалона в Женева, ръководството на компанията ще я пусне в серийно производство.

При своя бъдещ хибрид французите смятат да заложат не на намаляването на теглото, а на подобрената аеродинамика. Според инженерите на марката допълнителните килограми могат да бъдат дори полезни, тъй като позволяват запасяването с повече енергия при процеса на спиране. По този начин машината ще мине без скъпите въглеродни нишки, които биха повишили нейната цена.
 

Тагове: volkswagen xl1
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Френските марки са с най-добри характеристики и преди всичко имат страхотен дизайн заразлика от Honda
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    верно е заНИСАН ( преди 10 години )
    ПРОСТО за съжаление просто само лепят лепенки реното ,просто в европа Нисан не го познават като марка добреAlliance 2012 salesRenault 2,550,286Nissan 4,940,133Avtovaz 610,891Total 8,101,310
  • #3
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе незнам ама рено имат ел. баничарка и седан на цена като нормални такива. И да ти кажа като ги гледам спийди си ги карат яко и са доволни - спират където искат, зареждат се безплатно на няколко места в сф. данъци няма и цената на инвестицията е като да купиш нови автомобили не повече.. еми супер си е, че рено навлиза смело в сегмента на ел. колите и успява да продава на конглокетни цени.
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Любопитен ( преди 10 години )
    А, да, Аутомедия, какво според вас значи "елетропроводимата мрежа" ?Вероятно искате да кажете "електропреносната"?
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Любопитен ( преди 10 години )
    Може, но във всеки случай ще е по-добрият бийтъл.