IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Великобритания подпомогна Lotus с пари

Компанията получи помощ от 12.5 млн. евро за разработка на нови модели

Великобритания подпомогна Lotus с пари

Британският автомобилен производител Lotus получи финансова помощ от правителството на страната в размер на 10.44 млн. паунда (близо 12.5 млн. евро). Тази сума ще бъде използвана за разработка на нови модели и отварянето на допълнителни 313 работни места, съобщава Autocar.
Великобритания подпомогна Lotus с пари
Това е втората крупна инвестиция в Lotus, след като по-рано тази година малайзийската фирма DRB-Hicom, която е собственик на компанията, обяви намерението си да вложи 100 млн. паунда (109 млн. евро) в разработки, подобряване на качеството, модернизация на съществуващите технологии и усъвършенстване на производството на Lotus. Тези суми са част от 3-годишния план за развитие на британския производител.

Първата крачка в тази посока е пускането на роудстъра Exige S (на снимката), който бе представен на автомобилния салон във Франкфурт тази есен. Моделът разполага с 3.5-литров мотор на Toyota, който е настроен да развива 350 к.с. и ускорява колата от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди.

В момента ръководството на Lotus смята да се съсредоточи върху създаване на нови модификации на съществуващи модели, в това число Exige, Evora и Elise.

Снимка: Lotus

Тагове: drb-hicom
0 от 500
  • #4
    37 rate up comment 9 rate down comment
    Всички си помагат ( преди 10 години )
    Автопроизводителите са златната кокошка на всяка държава...без производство си нико...и Меркел им помагаше с милиард и америка на свойте и франция .нормално е ..само ние се псуваме един други то само виж форума тука и падаш
  • #3
    34 rate up comment 9 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Винаги съм симпатизирал на Lotus, в един момент исках и да работя за тях, обаче от доста време насам имат слабо ръководство и не им се получава. Надявам се да инвестират тези пари правилно, че не ми се гледа как затъват.
  • #2
    42 rate up comment 8 rate down comment
    до правоверния! ( преди 10 години )
    Ако това направи правителството например на Долна Саксония,ще бъде много,много лошо. Но ако го прави някое друго,примерно английското,би било много,много добре!Какви ще са епитетите към англичаните сега,Дошко?
  • #1
    43 rate up comment 9 rate down comment
    Стен ( преди 10 години )
    само не разбрах как 100 мил.паунда станаха 109 мил.евро,не са ли близо 120 мил.евро?