IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar ще направи 2 екстремни F-Type Coupe

Модификациите RS и RS-GT ще разчитат на 608 и 700 к.с.

Jaguar ще направи 2 екстремни F-Type Coupe

Компанията Jaguar планира за пусне две екстремни модификации на спортното купе F-Type (на снимката), чийто дебют се състоя на изложението в Лос Анджелис. Това твърди изданието Autocar, което цитира главния дизайнер на марката Ян Калъм.
Jaguar ще направи 2 екстремни F-Type Coupe
„Задачата, която сме си поставили, е да разширим максимално възможностите на автомобила, тъй като многофункционалната му платформа позволява различни изменения и допълнения. Те ще засегнат както мотора, така и каросерията”, коментира Калъм.

Очаква се Jaguar да предложи версии RS и RS-GT, които да се отличават с форсирани двигатели и понижена маса. Компанията предвижда тези две модификации да се сглобяват на ръка.

Засега обаче техническите характеристики на новите автомобили остават в тайна, като се знае, че Jaguar има подобни версии на друг свой модел – XK. При него те са с подобрена аеродинамика и елементи от карбон по каросерията, както и с форсиран до 550 к.с. мотор. Това им позволява да ускоряват от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.
Jaguar ще направи 2 екстремни F-Type Coupe
Според информацията на Autocar по-мощната от двете бъдещи модификации – RS-GT, ще получи мощност от 700 к.с., което ще позволи достигането на максимална скорост от 320 км/ч. Изданието допълва, че Jaguar вече е готов с „напомпана” до 608 к.с. версия на роудстъра F-Type, като се очаква нейният мотор да бъде поставен на купето RS.

Към момента най-мощното купе Jaguar F-Type разчита на 5.0 литров V8 с механичен компресор и мощност 550 к.с. Същият двигател се поставя и на роудстъра, където най-силната стандартна версия разчита на 495 к.с.

Снимки: Jaguar
 

Тагове: jaguar f-type coupe
0 от 500