IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Япония дебютира и новото кабрио на BMW

Откритото 4-Series ще се предлага с 3 избора на двигател

В Япония дебютира и новото кабрио на BMW

Откритата модификация на BMW 4-Series записа своя дебют пред публика по време на автомобилния салон в Токио. Моделът ще стъпи на пазарите през месец януари следващата година, а цените ще стартират от 49 675 долара.
В Япония дебютира и новото кабрио на BMW
Покривът на новото BMW 4-Series се състои от 3 части и се прибира в багажника за 20 секунди, като "изяжда" част от обема на товарното пространство. По тази причина багажникът на кабриолета е увеличен в сравнение с този на откритата версия на сваленото от пазара BMW 3-Series. При вдигнат покрив обемът на новия модел е 370 л, но при свален той намалява до 220 л.

Производителят се е погрижил да направи използването на кабриото максимално комфортно през всеки сезон. Предните кресла на модела са оборудвани с отделни отвори за вентилация. Те предоставят допълнително охлаждане или затопляне в областта на врата и главата на возещите се на предните седалки.

Освен това кабриолетът разполага и със специален дефлектор, защитаваш от вятъра, който се използва, когато покривът е свален и прибран в багажника. Покривът на колата предоставя с 2 децибела по-добра шумоизолация от този на предшественика, а електрониката му работи при максимална скорост 18 км/час.

Кабриото BMW 4-Series излиза на пазара с 3 двигателя. Модификацията BMW 428i ще получи 2.0-литров бензинов мотор с мощност 245 к.с., а версията 435i - с редови 6-цилиндров двигател с мощност 306 к.с. В началото това ще бъде най-бързата версия на модела, като ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди.

В САЩ ще се предлагат само бензиновите модификации, докато за Европа ще бъде достъпен и 2.0-литров дизел с мощност 184 к.с. Той ще разчита и на 6-степенна механична скоростна кутия, докато другите две версии ще се оборудват с 8-степенен автомат. Единствено модификацията 428i ще е достъпна със системата xDrive за задвижване на четирите колела.

Размерите на 4-series са дължина 4638 мм, широчина 1825 мм, височина 1384 мм и междуосие 2810 мм. Масата на моделите 420d и 428i е 1755 кг, което е с около 300 килограма повече от 4-series Coupe. При 435i тя достига 1815 кг. Разпределението й между двата моста в типичното за марката съотношение 50:50.

BMW няма "да пропусне" и феновете на M-подразделението на компанията. В предлагания като опция пакет M Sport за кабриолета ще влязат подобрена аеродинамика, различни джанти, по-луксозен салон и спортно окачване. На по-късен етап, разбира се, ще се появи и М-модел.

На пазара в САЩ кабриолетът ще се предлага още от януари 2014 г. Базовата цена за Северна Америка е 49 675 долара за BMW 428i и 55 82 долара за 435i.

Снимка: Аutocar

0 от 500
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Кои вредни емисии викаш не покрива? Тези на Фокушима ли? ;)
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Главата ти трака на тебе
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Най ме кефи кабрио дизел. Да си се наслаждаваш най-пълноценно на хармоничното тракане и канцерогенните емисии докато си караш със свален покрив. Прайслесс. Само технически немски гений е способен на такава съвременна версия на газова камера.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хех, тръгнали на краставичар краставици да продават... Канцерогенните им дизелчета още не могат да покрият стриктните японски норми за вредни емисии. Апропо, в Япония немските премиуми са ширпотреба с цени 30% по0ниски от на Лексус и пак Лексус ги мачкат по продажби, въпреки че са отделен бранд едва от 2005-та.
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    шваба ( преди 10 години )
    Да погледат малко японските имитатори как се правят коли,
  • #1
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Като е без покрив много ми харесва!