IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайска лимузина се дъни на краштеста на ADAC

Brilliance BS6 получи само 1 звезда по EuroNCAP.

Китайска лимузина се дъни на краштеста на ADAC
Година и половина след катастрофалния резултат при краштест на китайския SUV "Landwind" още един автомобил от Далечния Изток попадна в тест лабораторията на "жълтите ангели". Резултатът: 1 от 5 възможни звездички. Полученият брой точки можеше да стигне за 2 звездички, ако не беше прехвърлена критичната биомеханична стойност на деформация в областта на гърдите и стомаха на пътниците при направения страничен удар. В "ударното" хале на ADAC в Ландсберг се правят фронтален и страничен сблъсък. 



Челният удар се прави при скорост от 64 км/ч срещу твърда преграда (40% попадение върху предницата на автомобила) . Той показва, че т.нар "клетка на безопасност" на Brilliance BS6 е твърде мека, а формата й – прекалено нестабилна. Препятствието се врязва прекалено дълбоко в купето на лимузината, вратата й пропада така, че може да се отвори само със специална техника. Необходимото за оцеляване жизнено пространство се намалява драстично и поради факта, че педалите влизат с цели 32 см навътре в купето, а арматурното табло – с 20 см. Волнатът се килнал на страни, така че отварянето на еърбега се оказало почти безполезно, защото главата на куклата се разминала с възглавницата и се ударила в таблото. Пътникът до шофьора би имал по-добри шансове, макар че и той би получил силни нарянявания в областта на гърдите и бедрата. 

Страничният удар от своя страна също доказал вероятност от тежки наранявания в областта на гърдите и корема на шофьора, който в реален сценарий едва ли би имал някакви шансове за оцеляване.
Все пак китайската лимузина е получила 30 от 49 възможни точки за сигурността на дете на задната седалка, което обаче до голяма степен експертите на ADAC отдават на качественото детско столче използвано в теста. При тестването имало и неща, които не могат да се обяснят с липса на пари или на инжинерно изкуство – дължината на коланите отзад всъщност не позволява закрепването на детско столче. Представителите на китайската фирма в Германия са обещали да подобрят продаваната за 20 000 евро лимузина.
0 от 500