IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata Motors ще превзема света

Първата крачка в тази посока е нова модулна платформа

Tata Motors ще превзема света

Компанията Tata Motors планира масова експанзия на световните пазари, като основно оръжие за това ще бъде нова модулна платформа, съобщава изданието Autocar.
Tata Motors ще превзема света
Към момента основният доход на индийците идва от продажбите на търговски автомобили, но ръководството на компанията иска да върви напред и да пусне колкото се може повече нови семейни автомобили. Именно заради тях е разработена новата платформа, на която ще бъдат построени, ако не всички, то поне повечето модели на Tata.

Сега пред производителя стои задачата да подмени всички остарели модели с нови, построени на базата на Advanced Modular Platform (АМР). По същество тя копира напълно създадената от Volkswagen Group платформа MQB, като в Tata са предприели този радикален ход заради огромните загуби, които търпят на индийски пазар.

Шефът на отдела за изследвания и разработки в Tata Motors Тим Левертън признава, че AMP е взаимствана от MQB. Но уточнява, че докато на Volkswagen са им трябвали дълги години, за да разработят универсална платформа, то в Tata са стигнали почти незабавно до подобно решение.

"Предимството на AMP е, че ще може да се разтяга не само на дължина, но и на широчина, което ще позволи върху нея да се изграждат всякакви автомобили - от свръхкомпактни ситикар-модели до големи кросовъри. С нея Tata Motors поема курс на енергоефективност и иновации, каквото е желанието на собственика на компанията Карлос Слим", обясни Тим Левертън.

Снимка: Autocar
 

0 от 500