IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan откри завод в Мексико

Страната се превръща в експортен център на японския производител в региона

Nissan откри завод в Мексико

Nissan откри завод в Мексико
Снимка: Ройтерс

Nissan Motor Co ще произвежда 1 млн. автомобили в Мексико от 2016 г., което ще засили позициите на северноамериканската страна като експортен център на японския производител в региона. Това заяви пред Ройтерс главният изпълнителен директор Карлос Госн, след като откри фабриката на стойност 2 млрд. долара.

Повечето от произвежданите коли от новия завод в Агуаскалиентес в централната част на Мексико ще бъдат експортирани с железопътен транспорт до дестинации в цяла Северна и Южна Америка.

"Ние харесваме Мексико, тъй като ни позволява да бъдем конкурентоспособни", заяви Госн по време на посещението си в завода. "Не става дума само за цената, а и за качеството и за отзивчивостта", допълни още той.

По думите му Мексико ще се превърне в център за износ в цяла Америка, не само в северната, но и в южната част.

Nissan, 43,4% от който са собственост на Renault SA, ще произвежда около 175 000 единици от своя модел Sentra в новия завод.

Повече за новия завод на Nissan в Мексико може да научите от видеото на Bloomberg в Investor.bg

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Sashe ( преди 10 години )
    Само съм се возил :) Сентрата е в класа на королота т.е. малка (по хамериканските стандарти кола). Това на снимката е Алтима или Максима, честно казано не мога да ги различавам последните модификации. Много ме кефят американските нисани, докато тук в Европа май съвсем изчезнаха в класа на 'нормалните' коли.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    м да ( преди 10 години )
    някой да е карал сентра щото изглежда доста прилично и с голям двигател