IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа следващата Ka

Моделът вероятно няма да се предлага в Европа

Ford показа следващата Ka

Компанията Ford представи в Бразилия концептуалния вариант на субкомпактния хечбек Ka от следващо поколение.
Ford показа следващата Ka
Прототипът, чийто дизайн е максимално доближен до този на бъдещата серийна версия, е разработен именно от подразделението на Ford в Бразилия (то създаде и кросовъра EcoSport). Самият модел е построен на платформата на Fiesta.
Ford показа следващата Ka
В гамата двигатели ще бъдат включени 3-цилиндров мотор с обем 1.0 литър и мощност 80 к.с., както и 1.5-литров дизел DuraTorq. В Бразилия моделът ще се предлага и с 1.5-литров агрегат, който може да работи както на етанол, така и на бензин. В първия вариант той ще разчита на 111 к.с., а във втория - на 107 к.с.
Ford показа следващата Ka
Производството на новия Ford Ka ще стартира догодина в Бразилия, като на първо време ще се предлага само в страната, както и на развиващите се пазари. Продажбите на модела в Европа са под сериозна въпросителна заради ниските нива на продажби. За миналата година от модела са продадени 59 000, а през тази година се очаква този резултат да падне с още 27 %.

Снимки: Ford

Тагове: ford ka
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Това не може да открадне пазара на Фиеста, както не го открадна и досегашната Ка, пардон 500. Естествено е да не се продава, след като хората знаят, че това не е Форд, а ФИАТ с настройки на Форд.И това няма да се продава,защото е разработено и произвеждано в Южна Америка.А за европееца Южна Америка е свързана с мизерия,както Индия и Китай.Ей затова няма и ни един автомобил от тия части на света не се и няма да се продава добре в Европа.Между другото и FOX на WW е в тая графа на непродаваемите.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Краси ( преди 10 години )
    Айде и Форд показват, че са си купили копирна машина с функця "zoom" (ако мога да перефразирам Top Gear)
  • #4
    2 rate up comment 6 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Най-добрия форд е продадения форд....с изключение на няколко американски модела!!
  • #3
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    lele klko e grozni4ka otpred...xaresvam fordovete no tozi ne e ot tqx:)))
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    мун_чо ( преди 10 години )
    Много яснио, че няма да го предлагат в Европа. Изглежда доста по-добре от фиеста и ще и открадне пазара ...
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е защо няма да се предлага като ще е с големината на Фиестите от 90-те? Сегашната Фиеста например е почти колкото Ескортите от 90-те и под нея има място за поне още един модел. По същата аналогия днешното Пунто е реално наследник на първото Браво защото е колкото него дълго.