IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Невероятната история на едно Ferrari

Рядкото Dino 246 GTS прекарало 3 години под земята

Невероятната история на едно Ferrari

Тази история се е случила през 1978 г. в Лос Анджелис (САЩ). Според местни вестници, докато деца си играели в задния двор на една от къщите, намерили парче платно, стърчащо от земята. След като разровили почвата, хлапета забелязали нещо по-голямо, което приличало на автомобил.
Невероятната история на едно Ferrari
Децата съобщили за находката на своите родители, а те повикали полиция. Детективите разкопали земята и видели стъклото на автомобил. За щастие, трупове в купето нямало. Била повикана бригада работници, които изкопали возилото. То се оказало доста рядко Ferrari Dino 246 GTS, в което нямало нито човешки тела, нито наркотици. Но пък защо е било закопано?

Отговорите на многото въпроси започнали да се появяват, след като машината била извадена. Тъмнозеленото Ferrari с номер 832 LJQ се оказало откраднато 3 години по-рано. Колата била купена за $22 500 през 1974 г. от някой си Розенто Круз, който я подарил на жена си. Тя изминала само 501 мили, преди да отиде на ресторант с нея. Колата била оставена пред заведение в Лос Анджелис, откъдето изчезнала след няколко часа. Съпрузите се обадили в полицията, която им дала протокол за кражбата, чрез който семейство Круз получило парите от застраховката.
Невероятната история на едно Ferrari
Разследването на случая продължило, тъй като нямало никаква логика колата да бъде закопана, при това без никой да види или да чуе нещо. Полицаите обаче не успели да постигнат никакъв напредък, но били озадачени от факта, че машината е била старателно завита, а всички отвори по купето - запълнени с парцали.

Години по-късно фотограф на изданието jalopnik видял снимки на изкопаното Ferrari и решил да продължи разследването. Той се свързал с полицай, присъствал на изравянето на колата. Детективът му разкрил, че всъщност историята с децата, които били намерили колата, е измислена. Оказало се, че полицаите са получили информация за возилото от лежащ в затвора техен информатор. Срещу обещание да бъде пуснат на свобода той им съобщил, че става дума за застрахователна измама.
Невероятната история на едно Ferrari
Оказало се, че колата е открадната по поръчка на нейния собственик. Идеята му била Ferrari-то да бъде потопено в океана, за да не бъде открито. Крадците обаче до такава степен харесали автомобила, че решили да го скрият и по-късно да го продадат. Самите престъпници обаче не били открити и срещу собственика на возилото не е било повдигнато обвинение.

В крайна сметка машината била предадена на застрахователната компания, където прекарала още 3 години. Заради престоя си под земята тя не била в добро състояние - навсякъде имало плесен и ръжда. Застрахователите решили да се опитат да си върнат парите и организирали закрит аукцион. Закарали я в неохраняем склад, където Ferrari-то било допълнително плячкосано и в крайна сметка било продадено едва за $5000.
Невероятната история на едно Ferrari
Новият собственик на автомобила не се справил с реставрацията и го препродал за $23 000. Последният му купувач обаче отремонтирал двигателя, сменил салона и почистил каросерията. В крайна сметка обаче резултатът си заслужава. А за да му напомня откъде идва колана, сегашният и притежател и е сложил номер DUG UP (изкопан).
Невероятната история на едно Ferrari

Снимки: Livejournal.com

Тагове: ferrari dino 246 gts
0 от 500