IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lincoln извади конкурент на Mercedes-Benz GLA

Серийният MKC не се отличава от концептуалния модел

Lincoln извади конкурент на Mercedes-Benz GLA

Lincoln представи серийната версия на компактния кросоувър MKC, чийто едноименен прототип бе показан по време на изложението в Детройт през януари. Дебютът на модела, който ще трябва да се противопостави на Mercedes-Benz GLA, Range Rover Evoque и BMW X1, ще се състои в края на месеца на автосалона в Лос Анджелис.
Lincoln извади конкурент на Mercedes-Benz GLA
Всъдеходът не се отличава по нищо от концептуалния модел. Той е на платформата на Ford Kuga (на американския пазар - Escape). Габаритите му засега не се съобщават, но прототиът бе 4550 мм дълъг, 1932 мм широк и 1607 мм висок. Междуосието е 2712 мм.

В гамата от двигатели на Lincoln MKC влизат 2.0-литров турбо мотор от семейството EcoBoost, чиято мощност е 240 к.с. По-мощната версия ще разчита също на двигател Ford - 2.3-литров с турбина и мощност 275 к.с. Същият агрегат ще се предлага в следващото поколение на Ford Mustang. Трансмисията ще е същата като на Ford Escape - 6-степенен автомат.

Базовата версия на кросоувъра ще предно предаване и 18-цолови джанти. Като опция се предлагат система за задвижване на четирите колела и 19-цолови джанти. По-скъпата модификация ще е с адаптивно окачване CCD, което срещу доплащане ще може да се постави и на модификацията с предно предаване. То има 3 режима на работа - Sport, Comfort и Normal.
Lincoln извади конкурент на Mercedes-Benz GLA
Сред електронните "помощници" за безопасност на модела влизат система за следене на платното, система за сигнализиране за наличието на обект в "мъртвата зона", технология за предотвратяване на сблъсък, както и такава за помощ при паркиране.

Освен това всъдеходът ще получи мултимедиен комплекс MyLincoln Touch с 8-инчов сензорен дисплей с възможност за управление чрез гласови команди. Системата може да се синхронизира със смартфона на собственика и да управлява отварянето и затварянето на вратите от разстояние, а също така да пуска и гаси двигателя, както и да контролира климатика.
Lincoln извади конкурент на Mercedes-Benz GLA
Производството на Lincoln MKC ще стартира през второто тримесечие на 2014 г. То ще бъде поверено на завода в Луисвил, щата Кентъки. Стартът на продажбите е насрочен за началото на лятото на следващата година.

Снимки: Lincoln

Тагове: lincoln mkc
0 от 500
  • #2
    47 rate up comment 12 rate down comment
    fan ( преди 10 години )
    Според мен средният американец няма да си купи толкова малка кола а средния европеей никога няма да си купи Линкълн,предпоставки за кратък живот на модела. Поне моето мнение е такова.
  • #1
    47 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Доста красиво ... Двигателите са добри, предпоставки за успех има доста :)