IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всеки трети мъж в България е карал пил

Жените са доста по примерни – само 13% от тях са си позволявали това

Всеки трети мъж в България е карал пил

Всеки трети мъж в България е карал пилВсеки трети шофьор от мъжки пол у нас (36%) е сядал зад волана, след като е консумирал алкохол, става ясно от проучването, направено в рамките на кампанията "Алкохолът е лош шофьор".

Според изследването представителите на нежния пол са по-малко склонни да сядат зад волана след консумация на алкохол – едва 13 на сто от всички анкетирани.

Оказва се, че по-младите шофьори са по-малко склонни към шофиране след някое питие. 32,7 на сто от шофьорите на възраст между 18 и 29 години поне веднъж са се качвали зад волана пили.

Данните показват още, че броят на водачите с по-ниско от средно образование, които са шофирали след консумация на алкохол, е най-голям. Броят на висшистите със степен доктор или професор най-малък - 8,3 %. 

Над 2000 души от цялата страна се включиха в кампанията „Алкохолът е лош шофьор”, която се проведе през изминалия месец. Инициативата насочва общественото внимание към рисковете от консумацията на алкохол преди шофиране и провокира отговорно поведение у водачите на пътя.

Снимка: Булфото

Още новини от България четете в Dnes.bg

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Попa с кaртечницaтa ( преди 10 години )
    ,,Всеки трети мъж в Бългaрия е кaрaл пил'' Ми то може и гaзирaнa водa или фaнтa дa е пил човекa...
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    фсб ( преди 10 години )
    понякога карам леко пил и надрусан, ама гледам да не прекалявам.... :ДДД
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Махмурлия ( преди 10 години )
    "Всеки трети мъж в България е карал пил" - явно другите двама изобщо не са карали :->
  • #5
    11 rate up comment 0 rate down comment
    s600 ( преди 10 години )
    По-лошото е ,че някои се хвалят с това!!!
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Аз ко *** почерпят пия. И после карам трудовашката количка, но досега ПТП не съм имал. Е веднъж кат са бях засилил пу ино надолнищи слъснах количката в идин стълб. Ама тва не са брои.
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Аз не съм.
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    anonymous ( преди 10 години )
    Не бих казал, че това проучване носи кой знае каква информация... Някой със стаж 30 години, без провинение от 10-15 да кажем, може да се е качил употребил алкохол веднъж преди 25 години и оттогава да не го е правил - съответно попада в графата сядали зад волана пили, а реално проблемните и рискови шофьори са съвсем други...
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    ПХАХАХАХХАХАХА. Само 1/3 от анкетираните са си признали, реално над 80% от българите са карали пили, а едно 20% от мъжете редовно карат с промили между 0.5 и 1