IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайванци показаха компактен кросовър

Моделът Luxgen U6 Turbo ще се предлага с 1.8- и 2.0-литрови мотори

Тайванци показаха компактен кросовър

Тайванската компания Luxgen представи първия си компактен кросовър - U6 Turbo. Автомобилът е построен на базата на седана Luxgen5 Sedan, от който е взаимствал и двигателите.
Тайванци показаха компактен кросовър
Това са 1.8- и 2.0-литрови турбо-мотори, като по-малкият от тях развива 150 к.с. и 232 Нм. Той е съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. По-големият - 2.0 VVT Turbo, доставя 170 к.с. (261 Нм) и се оборудва с 6-степенна автоматична трансмисия.

Производителят на модела твърди, че въпреки скромните си габарити Luxgen U6 Turbo предлага просторен и комфортен салон, а също така впечатляваща управляемост и маневреност. Дизайнът на модела е създаден така, че той да може да се харесва не само в Азия.

Кросовърът е получил съвременна информационно-развлекателна система, в която е включен и проекционен дисплей (HUD). При активирането му, пред предното стъкло се появява прозрачен панел, върху който излиза информацията за скоростта и показанията на бордовия компютър.

Моделът ще се предлага и с най-съвременните системи за безопасност. Сред тях са ABS с функция ЕBD за разпределение на спирачното усилие, а също така и функция BAS за помощ при спиране. Има и система за корекция на спирането BOS+, както и електронни системи за стабилизация TCS и ESC, и електрическа ръчна спирачка EPB.

Продажбите на Luxgen U6 Turbo стартират в края на месеца. Първоначално кросовърът ще се предлага само в Тайван, но от догодина ще бъде достъпен на още няколко пазара, сред които е и този в Русия.

Снимки: Luxgen

Тагове: luxgen luxgen u6 turbo
0 от 500