IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Astra получи нов двигател и IntelliLink

Моделът вече ще се предлага с 1.6-литровия CDTI и инфоразвлекателна системата със 7-инчов цветен екран

Opel Astra получи нов двигател и IntelliLink

Opel Astra вече ще може да се оборудва с новия 1.6-литров дизелов двигател CDTI и инфоразвлекателната система IntelliLink, съобщават от германската марка.
Opel Astra получи нов двигател и IntelliLink
Новият двигател в гамата на Astra отговаря на изискванията на екологичната норма Euro 6, като изразходва средно по 3.9 литра дизелово гориво на 100 километра пробег – намаление в размер на 7 процента в сравнение с разхода на неговия пряк предшественик с 1.7 литра работен обем и 130 к.с.

Агрегатът с обем 1.6 литра генерира 136 к.с. и 320 Нм, като позволява постигането на максимална скорост от 200 км/час. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема за 10.3 секунди, а на пета предавка новият двигател позволява ускорението от 80 дo 120 км/ч да бъде извършено за точно 9.2 секунди.
Opel Astra получи нов двигател и IntelliLink
Другата новост при Opel Astra е инфоразвлекателна система IntelliLink. Тя интегрира функциите на личния смартфон в автомобила, разполага със своя седеминчов цветен екран с висока разделителна способност и позволява провеждането на телефонни разговори и стрийминг-възпроизвеждане на аудиофайлове чрез безжична Bluetooth връзка. Системата предлага и възможност за свързване на външни устройства чрез USB.

Системата е налична в няколко изпълнения, като върховите две - Navi 650 IntelliLink и Navi 950 IntelliLink, предлагат навигационна функция. При Navi 950 IntelliLink е налично пълно картово покритие на територията на цяла Европа, а желаните точки от маршрута могат да се задават с гласови команди. Освен това аудиосистемата автоматично разпознава заглавията на песните, имената на албумите и изпълнителите от външни аудио устройства, свързани чрез USB.

Снимки: Opel

0 от 500