IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet връща Cheyenne в играта

На изложението SEMA ще покаже конкурент на Ford Raptor

Chevrolet връща Cheyenne в играта

Chevrolet се връща към името Cheyenne - така ще се казва новия концептуален пикап, създаден на базата на модела Silverado. Машината е готвена за конкурент на "напомпания" Ford Raptor и ще бъде показана на предстоящото изложение за тунинг SEMA в Лас Вегас.
Chevrolet  ще покаже конкурент на Ford Raptor
Името Cheyenne се появява още през далечната 1971 г., като с него е обозначена специална версия на пикапа Chevrolet C/K. По-късно - през 2003 г., названието е дадено на друг модел на Chevrolet - концептуален пикап. Сега Cheyenne се появява за трети път, като има голям шанс за попадне в серийно производство, твърди Motor Authority. И припомня, че компанията отдавна е замисляла пускането на съперник на Ford F-150 SVT Raptor.

Върху модела, който ще видим на SEMA, инженерите на Chevrolet са поработили сериозно, най-вече за да намалят теглото му. Взети са радикални мерки в тази насока, като бронята и част от каросерията са от карбон, което е позволило отслабване с повече от 100 кг. За това е помогнало и спартанското обзавеждане на машината, както и лишаването от резервно колело.
Chevrolet  ще покаже конкурент на Ford Raptor
Разбира се, автомобилът е станал и по-мощен - мястото на най-мощния за гражданските версии на Silverado 5.3-литров V8 мотор е заето от 6.2-литров V8 EcoTec, предлагащ 420 к.с. и 623 Нм въртящ момент. Той работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Окачването е снижено, а в задната част са се появили допълнителни стабилизатори. Джантите са 19-цолови с карбоново-керамични спирачки Brembo.

Цената и тиражът, в който ще бъде произведен автомобилът, ще бъдат обявени в Лас Вегас. Очаква се бройката произведени машини да зависи от това как пикапът ще бъде приет от публиката.

Снимки: Chevrolet
 

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    бат' Васко ( преди 10 години )
    Раптор-а е със уникални офроуд възможности, ходът на амортисьорите му около 30см. Сигурно може да участва на Париж-Дакар в стоковия си вид :) Това на снимката изглежда по-скоро като за писта с толкова ниско окачване и стойка, и не виждам как може да е конглокент на Раптор-а.