IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes готви новото поколение на Е-Клас

Mercedes планира да пусне следващото поколение на седана от Е-Клас до 2009 г. Премиерата на автомобила ще бъде на изложението в Женева през март 2009, а продажбите в Европа ще започнат до лятото на същата година.

Mercedes готви новото поколение на Е-Клас
Това което знаем отсега е, че размерът на автомобила ще бъде приблизително същия, както при сегашния модел. 


При дизайна ще бъдат взети някои елементи от стилистиката на купето с четири врати CLS. Предната част на автомобила ще бъде изпълнена в по-остри линии, като този стил ще бъде запазен и при формата на главните фарове. 

Интериорът ще бъде в стила на новите модели на Mercedes, при които се залага на лукс и високо качество. Както обикновено става при Е-Клас, това ще бъде една смесица от елементи на S и C-Клас. 

Комби вариант на новото поколение на Е-Клас ще се появи около една година след премиерата на модела. 

Базовият двигател за седана ще бъде турбобензинов, четирицилиндров с мощност 184 к.с. Най-силният двигател предлаган с новата Е-Класа ще бъде V8 с мощност 544 к.с. Сред двигателите монтирани на Е-Клас трябва да се отбележат изцяло новия бензинов V6 агрегат с директно впръскване на горивото, както и новия дизел V8 с мощност 354 к.с. След 2010 г. Е-Клас ще бъде предлаган и с хибриден двигател.
0 от 500