IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada пуска спортна Kalina

За основа ще служи рали версията на модела

Lada пуска спортна Kalina

АвтоВАЗ подготвя за пускане на пазара спортна версия на второто поколение на модела си Lada Kalina, съобщават медиите в Русия. С нейното производство ще се заеме дъщерната компания Lada Sport, като в основата и ще бъде рали версия на автомобила (на снимката).
Lada пуска спортна Kalina
Първата серия от модела ще излезе до края на годината, като тя ще бъде само от тестови прототипи. Очаква се моделът да разчита на новия 1.6-литров бензинов мотор с мощност 135 к.с., който се поставя на друг автомобил на руската компания - Lada Granta Sport. 

В момента дилърите на АвтоВАЗ предлагат спортна версия на предишното поколение на Lada Kalina. Тя разчита на 1.6-литров бензинов двигател с мощност 98 к.с., а цената и е около 12 000 евро. Машината разполага със спортни седалки със система за загряване, електроусилвател на волана, климатик, аудиоститема и навигация.

На външен вид спортната Kalina може да бъде отличена и по бронята, спойлерите, тръбата на изпускателната система и 15-цоловите джанти.

Снимка: Lada Sport

Тагове: lada kalina lada sport
0 от 500