IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Десет заповеди за водачи публикува Ватикана

Днес Ватикана публикува десет заповеди за шофьори. Както съобщава Assоciated Press, спазването на тези заповеди ще помогне на водачите да се справят с всяка непредвидена ситуация.

Десет заповеди за водачи публикува Ватикана


Пълният списък на заповедите за водачи изглежда така:1. Не убивайте.2. Пътят трябва да обединява хората, а не да им причинява смърт.3. Вежливост, порядъчност и разсъдителност – това е което ще ви помогне да се справите в непредвидени ситуации.4. Бъдете отзивчиви, помагайте на близките си, когато имат нужда от това. Особено ако са пострадали в авария. 5. Автомобилът не бива да се превръща в средство за показване на сила и могъщество или да бъде причина за грях.6. Водачите на всяка възраст не бива да сядат зад волана ако тяхното състояние не позволява това. Могат да се убедят с доброжелателност.7. Помагайте на ближните пострадали в катастрофи.8. Водачите предизвикали аварии и пострадалите при тези аварии, трябва да се срещнат, когато могат да направят това, да молят за прошка и да прощават.9. Защитавайте на пътя тези, които се нуждаят от това.10. Помнете, че носите отговорност и за други. 
0 от 500