IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Abarth се отказаха от собствен модел

Няма да има и горещи версии на Fiat 500L и Panda

Abarth се отказаха от собствен модел

Преди няколко години търговският директор на Abarth - Антонио Лабате, потвърди плановете на компанията да пусне свой собствен модел. Припомняме, че Abarth е дъщерна компания на Fiat и се занимава с “горещите” версии на модели на италианците.

Abarth се отказаха от собствен модел
Снимка: компютърно изображение от Themotorreport.com

Сега обаче става ясно, че самостоятелен модел с емблемата на Abarth няма да има, или поне не в близко бъдеще. Това е потвърдил пред журналисти от британското списание Autocar, главния мениджър на спортното крило - Марко Магнанини.
 
Първата информация по случая се появи още през 2010 г., когато от Abarth потвърдиха, че обмислят двуврато спортно купе. То трябваше да се казва Speedster и да тежи едва 900 килограма при мощност 243 к.с. Магнанини отказва да потвърди дали проектът е бил прекратен, но споделя, че екипът му няма намерение да разработва пикантни версии на Fiat Panda или 500L, защото те не биха се “свързали с имиджа на компанията”.
 
Магнанини отхвърля и възможността за разработката на по-мощен 1.4-литров агрегат, защото “държим на перфектния баланс между тегло и мощност.” Най-общо казано, всичко това означава, че нямаме никакви основания да очакваме нещо вълнуващо от Abarth в близко бъдеще.

 

 

Тагове: abarth fiat panda
0 от 500