IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Mazda 2 – атрактивна и модерна

Когато видите новата Mazda 2 веднага забелязвате, че е доста по-атрактивна от досегашния модел, определян като доста скучен.

Новата Mazda 2 – атрактивна и модерна
Видимо дизайнът е по-атрактивен и има всички шансове да подобри пазарното присъствие на най-малкия модел на Mazda в Европа. 


Когато са правили новото поколение на Mazda 2, дизайнерите са заложили на факта, че в Европа продава най-вече външния вид на автомобила. Новата Mazda 2 е създадена в стила Zoom-Zoom, в който са и по-големите модели на фирмата. 


Автомобилът има дължина 3885 мм, широчина 1695 мм, височина 1475 мм и колесна база 2490 мм. В сравнение с предходния модел е с 40 мм по-къс, със 100 кг по-лек и има средно с 15% по-нисък разход на гориво. 


Засега се предлага само с бензинови двигатели - 1.3 MZR с мощност 55 kW или 62 kW и 1.5 MZR с мощност 76 kW. Няколко месеца по-късно ще се появи и дизелов вариант - 1.4 MZ-CD. Движението се предава към предните колела чрез петстепенна механична скоростна кутия. 


Колата предлага място за пет пътници. Задната седалка се дели в съотношение 60:40, а багажникът може да поеме 250 литра багаж.
0 от 500