IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярните цветове автомобили

През последните три години лидер е белият цвят, сочат данните на PPG Industries

Най-популярните цветове автомобили

Най-често купуваните автомобили в света са бели, пише Detroit Free Press, като се позовава на данни на компанията PPG Industries. Белите коли са номер едно за трета поредна година, след като през 2010 година изместиха от върха автомобилите със сребрист цвят - препрочитани в продължение на цяло десетилетие.
Най-популярните цветове автомобили
Компанията, която е основен доставчик на автобои и автолакове в САЩ с годишен оборот за 2012 година от 15.2 млрд. долара, посочва, че белите коли не само остават на върха, но и регистрират увеличено с 3% търсене.

Всяка четвърта закупена кола е с бял цвят, сочи глобалното изследване на PPG Industries. Второто място си делят черните и сребристите коли, а на трето остават сивите. Следват червените, сините и зелените.

Изследването предоставя по-подробни данни за пазара на САЩ. При спортните автомобили, например, червеният цвят набира популярност, а при возилата със син цвят се регистрира двоен ръст спрямо миналата година. При семейните миниванове в САЩ най-предпочитани са златистото и бежовото.

Според PPG Industries през следващите години в класацията ще попаднат по-ярки бои. Причината е разрастващите се пазари на Китай и Индия, където клиентите препрочитат по-нетипични цветове за своите автомобили. Компанията има лаборатории в Северна Америка, Европа, Китай, Южна Корея и Индия.

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Съгласен съм - американските са класики - живял съм в УСА и мога да кажа че са истински маниаци - най-голямите, ръбати, мощни коли са там, за жалост в Европа са рядкост такива автомобили, от европейските само 7-*** серия, С класа и Ауди се доближават ....
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Новите коли са хубави само отвъртре, отвън са грозновати. Пред тях бих предпочел нещо японско от 90-те. Но най-много ми допадат американските от 80-те като Dodge Charger, Ford EXP.
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 10 години )
    От бяла солид, до металик разликата е огромна.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    PRE, донякъде си прав за бялото, но при Форд не е така. Не се доплаща червеното и синьото, а за бялото искаха 300 лева.
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Абе имал съм и червена и зелена и черна кола. Също така съм имал и син камион. Всички цветове са ми харесвали, особено тия, които съм избирал сам. Та пожелавам на всеки сам да си избере цвета и екстрите, а не на каквото попадне нов внос. От това по-хубаво няма. Имам предвид да пръднеш за първи път в колата, която караш.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ииииии... вчера к'ъв голф видях целия черен мат стъклата черни(всички), джантите черен мат, хрома обърнаъ и той черен мат. Изглеждаше като изгорял.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Миле ( преди 10 години )
    Да ги боядисват в сорофинкьево, ковече печалби ще имат!
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Черна, с черни джамове и затъмнено предно стъкло! В най-лошия случай бяла, с затъмнени джамове....Но, ако е ферари трябва да е червено....
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да,бе, боядисай си твоята розова. Гарантирано ще се обръщат след теб, щом това искаш.
  • #1
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Като гледам по улиците преобладават скучните цветове - сиво, черно предимно. Затова и вече колите са една безлична сиво-черна маса и хората вече не се обръщат след тях. Къде по-хубаво е една синя или зелена кола, а защо не дори оранжева.