fallback

Mercedes Lotec C1000 минава под чука

Автомобилът развива 431 км/час, като се очаква да бъде продаден за само 1.3 млн. долара

Търг на RK Motors Collector Car Auctions ще предложи изключителен спортен автомобил, създаден в един единствен екземпляр. Става дума за Mercedes Lotec C1000, който през 1995 година е струвал 3.5 млн. долара. Спортната кола се ражда след поръчка на бизнесмен от Обединените арабски емирства. Той иска да има най-бързата шосейна кола в света, като за целта се свързва с Mercedes. Инженерите на германската компания, заедно с Lotec, изграждат уникалното возило, като му поставят 5.6-литров би-турбо V8 двигател, генериращ 1000 к.с. Именно затова моделът получава името C1000, като буквата "С" означава карбон, който е използван широко при създаването на купето. Mercedes Lotec C1000 има задвижване към задните колела, като въртящият момент се предава към пътя чрез 6-степенна трансмисията Hewland. Общото тегло на колата е само 1080 кг, което позволява ускорение от място до 60 мили в час за нищожните 2.8 секунди. Максималната скорост пък достига 431 км/час. Търгът ще се проведе в края на този месец в Шарлот, Северна Каролина. Очаква се наддаването да приключи при сума около 1.3 млн. долара - почти три пъти по-малко от цената, платена през 1995 година. На аукциона ще бъде предложен още един рядък Mercedes - CLK GTR Roadster. Автомобилът е произведен през 2002 година и е един от шестте в света. Той е почти нов - изминал е само 114 км, а под капака му работи 6.9-литров V12 двигател с 612 к.с. Способен е да ускори от място до 60 мили в час за 3.8 секунди, а максималната му скорост достига 320 км/час.

fallback
  • #8
    JDM+Mercedes ( преди 10 години )
    Мерцедес имат възможностите да направят най-уникалния и бърз автомобил в света за години напред и все пак е в лимитирана серия за да остане уникален !Сигурен съм, че ако сега се захванат с тази задача ще ударят всички други в земята....както много пъти до сега! :)
  • #7
    Анонимен ( преди 10 години )
    Колата се казва само Lotec C1000
  • #6
    Sheldon ( преди 10 години )
    Страхотни автомобили, особено CLK. Mercedes са просто титани.
  • #5
    anonymous ( преди 10 години )
    Какво му е култовото на заглавието освен, че е поредния култов пример на култова псевдожурналистика...
  • #4
    VoiD ( преди 10 години )
    Уау... Принципно не съм съгласен с мнението, че колите на света се делят на Мерцедес и всички останали, но в случая ще си замълча. Има известна прилика с Mitsuoka в предницата, но е по-изчистено някак си. Ако тая машина и CLK GTR бяха малко по-масови Вейрона, а и донякъде Макларън ф1 ми се струва, че нямаше да бъдат това, което са. Респект!
  • #3
    Анонимен ( преди 10 години )
    C= carbon
  • #2
    Анонимен ( преди 10 години )
    Култово заглавие :D
  • #1
    M ( преди 10 години )
    "...получава името C1000, като буквата "С" означава каброн, който е използван широко при създаването на купето." ауто медия що е то каброн???
fallback
Последни