fallback

Най-бързият полицейски автомобил в САЩ

Dodge Charger Pursuit AWD отново спечели състезанието между правоохранителните органи

Ако карате по пътищата на Америка и видите в огледала за обратно виждане Dodge Charger с включени светлини, помислете преди да се опитате да избягате. Изданието Autoblog съобщава, че този автомобил е спечелил отново титлата "Най-бързата полицейска кола на Америка".В последното отборно състезание, проведено от полицията в щата Мичиган, Dodge Charger Pursuit AWD е завъртял една обиколка на пистата за 1:33.85 минути. Това е по-бързо от всички други автомобили на правоохранителните органи на САЩ. Времето е съвсем малко по-слабо от досегашния рекорд, принадлежащ отново на Charger Pursuit, но със задно предаване - 1:33.70 минути.Новият Charger AWD е единственият полицейски автомобил в САЩ, който разчита на V8 двигател. В Chrysler явно не мислят за пестене на гориво, като залагат на легендарния 5.7-литров HEMI V8, разполагащ с 370 к.с. Предлага се и по-слаба версия - с V6 Penstar, който има обем от 3.6 литра и предлага 292 к.с. Интересното е, че тя излезе в деня, в който Ford представи своя седан Police Interceptor. Той е снабден с 3.7-литров V6 с мощност 304 к.с.Снимки: Chrysler  

fallback
  • #12
    до, доИталианеца ( преди 10 години )
    Google, чети!!! "Балкан", кърси....
  • #11
    до Италианеца ( преди 10 години )
    Нещо не си много запознат моето момче. Pentastar е изцяло американски двигател на Крайслер - Награден за двигател на годината 2012 и 2013. Един от най-добрите света и няма никакви доработки нито от Мазерати нито от който и да е друг
  • #10
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    te i na6ite sa s amerikanski koli...opel e 4ast ot GM...malko o6te im trqbva na dvigatel4etata 1.4/1.6...ama ni6to, sledva6tata generaciq na astra...6e opravi ne6tata!!!
  • #9
    Snorky ( преди 10 години )
    Анонимен, благодаря за уточнението. Никога преследването не се извършва само с един хеликоптер. Полицаите си го препредават един на друг и така докато го хванат. Шиповете се слагат изключително рядко поради простата причина, че ако се спрат на този вариант трябва да затворят аутобана заради някой откачен. Досега няма пример, в който да е избягал някой по тази схема с преследването.
  • #8
    Анонимен ( преди 10 години )
    Snorky, влезеш ли веднъж на аутобан, сам си се дал на ченгетата, там си като в коридор и е лесно да препречат пътя с едни шипове и си до там. Примера ти е непълен. Малко са хеликоптерите развиващи над 300км/ч така че... много зависи къде се случва преследването.
  • #7
    EmoXide ( преди 10 години )
    Да именно точно това им трябва!Италиански, добре че даде подходящ пример. Мерси!А съвет за хейтърчето, дето ни цъка минусите, да вземе да си намаже пъпките със салицилов спирт, за да му заздравеят по-бърже и да не е толкоз раздразнителен.
  • #6
    Snorky ( преди 10 години )
    С каквато и кола да се мъчат да избягат престъпниците нямат шанс! В Америка аутобаните са направени така, че с каквато и кола да си не можеш да избягаш. идват хеликоптерите и мача свършва...
  • #5
    Италианеца/Maserati ( преди 10 години )
    Двигателя се казва Pentastar, доработен от Maserati и се монтира в Ghibli с две турбини и Мultieair систем дава 411к.с.
  • #4
    фсб ( преди 10 години )
    до ЕмоМи като дойде СРТ-то, полицаите викат колегите от Дубай и оправят нещата.. :)
  • #3
    EmoXide ( преди 10 години )
    Иначе е красив и кефещ на дизайн, спор няма... жалко за посредствените характеристики. На тези 5.7л им подхождат едни 570hp***6000/min и 700Nm***3500/minА ко праим, като изскочи някой напушено изи с новия SRT Viper и му настъпи пегала на газта ?!?
fallback
Последни