IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Системата “stop-start” става все по-популярна

Според експерти през следващите пет години голяма част от новите автомобили ще бъдат оборудвани със системата stop-start, като до 2012 г. всяка пета кола ще я предлага.

Системата “stop-start” става все по-популярна
Системата stop-start автоматично спира двигателя при спиране на автомобила, например в тежък трафик или на светофар. Когато спирачния педал се освободи и водачът превключи на скорост, системата стартира двигателя автоматично. 


Президентът на Bosch, Бернд Бор (Bernd Bohr), казва пред списание What Car, че в Bosch е разработена системата stop-start, която в началото на тази година беше представена в обновената Серия 1 на BMW. Тя помага не само за намаляване на разхода на горивво, но и за намаляване на емисиите въглероден двуокис с 8%. 

Според Бор „технологията ще става все по-популярна, като през 2012 около 20% от колите на пазара ще бъдат оборудвани със системата stop-start”. 

От BMW съобщиха, че подобна система като тази монтирана на Серия 1, скоро ще се появи и на новото Mini. Daihatsu също ще монитра системата на Bosch на обновения Charade през 2008 г.
0 от 500