fallback

Volkswagen се връща към дизеловите V10

Новият двигател на германския концерн вече преминава изпитания

Концернът Volkswagen има намерение да се върне към използването на V-образни, 10-цилиндрови дизелови двигатели. Те ще бъдат поставяни не само на модели на марката Volkswagen, но и на автомобили на други производители, които са част от концерна - Audi, Porsche и Bentley, съобщава интернет-порталът Auto55.Новият дизелов V10 двигател вече е напълно готов и преминава изпитания, като в тях активно участие взима компанията Bentley. Два от нейните модели - Mulsanne и Flying Spur, ще разчитат на този агрегат. Освен на тях той ще бъде поставян и на Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg. Засега не се знае каква ще е мощността на агрегата. За първи път компанията Volkswagen използва 5.0-литров V10 мотор на всъдехода Touareg през 2002 г. Двигателят развива 313 к.с. и 750 Нм въртящ момент. През 2007 г. за версията R50 (на снимката) мощността му бе увеличена до 350 к.с. и 850 Нм. Освен на Touareg агрегатът се поставя и на Phaeton. Немците се отказаха от използването на мотора през 2010 г.Снимка: Volkswagen

Тагове:
fallback
  • #14
    Анонимен ( преди 10 години )
    Черешката на ***.
  • #13
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    az sum ubeden, 4e razhodut mu 6te e 3/100!!!
  • #12
    dakk ( преди 10 години )
    Въпреки че не ги харесвам правилно.Петрол има ,нафта има ние пари нямаме за този двигател но има хора за които парите не са проблем.Пък и може да звуча старомодно но големия двигател си еголям двигател.Тези хибриди новите немога да ги възприема.След 200 год. да му мислят за озона,ние живеем сега.
  • #11
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Тракалчо, единствения факт е че регламента на ЛеМан е такъв че дизелите да побеждават. Тойота подпъна Ауди в края на миналия сезон с 3 победи от 4 състезания. Тоя сезон, о, чудо - нови регулации, всички болифди по-бавни, само дизелите на Ауди по-бързи от миналата година. Това са фактите, тракалчо.
  • #10
    TDI ( преди 10 години )
    Ami te s podobni dwigateli razkazwaha 10 god podred igrata na Le Mans na Peugeot, a ot 2 god i na Toyota.Fakt!
  • #9
    Онзи ( преди 10 години )
    тоя двигател ще е идеален за Болгар тк 80
  • #8
    RRE ( преди 10 години )
    A ti li kato mene pravi6.Det vidia anonimen toyotadjia i mu praskam minusa
  • #7
    Анонимен ( преди 10 години )
    РРЕ някой те четат за да сепосмеят с теб а други като ти видят ника и ти хакват директно минус.Мненията ти тежат,като пълен памперс.
  • #6
    Анонимен ( преди 10 години )
    RRE, ти си уникум, кефиш ме ...! Задмина другите титани на мисълта- Спийдарт и Герману, едноличен лидер си.
  • #5
    BaTko ( преди 10 години )
    е той *** като кара 2.5 тди как няма да трие мненията хахахаха
fallback
Последни