IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова технология на Toyota

Toyota съобщи, че е създала нова технология за управление на отварянето и затваряне на клапаните в двигателя, наречена Valvematic.

Нова технология на Toyota
Системата управлява височината на повдигане на всмукателните клапани и така регулира количеството въздух подавано в цилиндрите. Новата система се комбинира с досегашната за промяна на времето за което се отварят клапаните - VVT-i. 


Докато при конвенционалните двигатели подавания към цилиндрите въздух се регулира чрез дроселова клапа, при новата технология на Toyota тя отпада. 

Новата технология ще направи дебют в двулитровия бензинов двигател на групата, който благодарение на това ще изразходва 5 до 10% по-малко гориво и ще бъде екологично по-чист от досегашния вариант. Представител на Toyota заяви, че серийното производство на двигатели с технологията Valvematic ще започне в скоро време. 

Трябва да напомним обаче, че Toyota не е първият производител на двигатели без дроселова клапа. BMW използва подобна технология наречена Valvetrоnic при свои двигатели още от 2001 г. 

Освен тази нова технология от Toyota обявиха, че към 2010 г. ще обновят напълно всички свои двигатели и скоростни кутии, а през 2020 всички модели на фирмата ще бъдат задвижвани от хибридни двигатели.
0 от 500