IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Концептът на Volvo излиза в лимитирана серия

Студиото Bertone ще помогне на шведите за производството на модела

Концептът на Volvo излиза в лимитирана серия

На автосалона във Франкфурт имаше предостатъчно интересни машини, но една от тях публиката определи като най-красивия прототип на изложението. Това е Volvo Concept Coupe, който има всички шансове да се появи в серийно производство, съобщава Motor Authority.
Концептът на Volvo излиза в лимитирана серия
Именно възторжените оценки на публиката накараха ръководството на скандинавския концерн да се замисли за пускането на лимитирана серия на модела. Топ-мениджърите на Volvo са на мнение, че подобен проект няма да донесе печалба, но пък ще се отрази благоприятно върху имиджа на компанията.

Предстои ръководството на Volvo да вземе окончателно решение, но се знае, че ако то бъде положително, в производството на модела ще се включи италианското ателие за дизайн Bertone. В историята си то има богат опит в създаването на лимитирани серии на ексклузивни модели.

Все още не е ясно какъв двигател ще получи серийното купе. Концептът от Франкфурт разчиташе на хибриден агрегат с мощност 400 к.с. и 665 Нм въртящ момент. В него влизат 2.0-литров бензинов двигател от семейството Drive-E, в който са комбинирани турбина и механичен компресор, и електромотор. По вероятно е обаче серийният модел да бъде обзаведен с класически бензинови и дизелови двигатели.

Снимка: Volvo

0 от 500