IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българи направиха Trabant RS с 220 к.с.

Машината на тунинг-ателието Kokonja разчита на двигател от Fiat Coupe

Българи направиха Trabant RS с 220 к.с.

Времето на народния автомобил от ГДР - Trabant, отдавна отмина, но той все още има много фенове. Изданието Autoevolution разкрива поредния проект за тунинговане на легендарния автомобил. Интересното е, че той е дело на българско ателие, носещо забавното име Kokonja.
Българи направиха Trabant RS с 220 к.с.
Проектът на българите носи името Trabant RS, като разчита на двигател от Fiat Coupe с мощност 220 к.с. А това е с около 10 пъти повече от първото поколение на модела. То се оборудва с двигател с обем 0.5 литра и мощност 18 к.с., като малко по-късно той "нараства" до 0.6 литра и 26 к.с.
Българи направиха Trabant RS с 220 к.с.
Не се уточнява обаче колко по-тежък е "българския" Trabant. Заводската версия на машината тежи само 600 кг., като според информация дори намесата на хората от Kokonja едва ли е увеличила значително това тегло. В същото време обаче автомобилът може да се похвали с впечатляващо съотношение "маса-мощност".
Българи направиха Trabant RS с 220 к.с.
Полученият Trabant RS е оборудван със спирачна система Brembo и спортно окачване. Доработен е и външният вид на автомобила - той е боядисан в ярко синьо и е оборудван с големи джанти. В салона, който е изцяло променен, има кожа и алкантара.

Не съобщава колко време и средства е погълнал този проект. Не е ясно и за кой е правен той. От видеото обаче се вижда пернишки регистрационен номер.
Българи направиха Trabant RS с 220 к.с.



Снимки: Kokonja. Видео: Ventix / YouTube

Тагове: trabant rs kokonja
0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Петър ( преди 10 години )
    Трабито е уникално, но според мен с това предно са му е*али майката. Задължително Куатро! На всички им е ясно, че с тази аеродинамика, на тези килограми няма да има максимална скорост по-голяма от 200 км/ч. Дори и тогава пак ще си е самоубийство. Но едно куатро и един добър старт ще размазва и ще смайва, където и да се появи! :)
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Haik ( преди 10 години )
    kade e boqdisvan mnogo hubavo e napraven
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    fsb ( преди 10 години )
    супер яко, евала :))
  • #19
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    as sam karal trabant pove4e ot 15 godini,tova mi e bila me4tata.....da go napravq taka,napravo nqma dymi......vie ste bescenni.....straxotni ste koito da ste.....
  • #18
    28 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 10 години )
    Направена е машинката. Отдавна има клипчета за трабита с присадени мотори от прилично мощни коли, но тук имаме и цялостно изпълнение, което се е получило. Браво! Ясно е че цената е дебела, времето и нервите ... не ги броим те са ясни. Но да събереш погледите в този днешен свят пълен с какви ли не автомобили, БЕЗЦЕННО!
  • #17
    20 rate up comment 0 rate down comment
    DeadFox ( преди 10 години )
    БРАВО!!! Много е готино Трабито. Кефи ме идеята как на магистралата с 140км/ч настигаш някакво Мерцедесче, BMW, Ауди и т.н. и му присветкаш да дава път.И интериора им е супер, абе направена е не дамо с много пари ами и с акъл и добър вкус. Трабито е колата на която баща ми ме научи как се потегля (бях на 12г.).
  • #16
    32 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен 101 ( преди 10 години )
    Честно казано, според мен, това "Траби" мачка по дизайн, всички версии на "мини купър " и "ФИАТ 500" ! -Нвероятна класика и мощ! -Евала на тези дето са го направили ! -Кефят ме много !
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    eddie ( преди 10 години )
    Естествено, че ще използват двигател на Фиат- нали при такъв проект се търси най- доброто :) Много е хубаво, че не са окепазили фаровете на Трабанта с онези заспали клепачи, които дразнят !
  • #14
    22 rate up comment 1 rate down comment
    poster ( преди 10 години )
    Клипчето е много добре направено, "картонения лъв" е добро доказателство, че в Бъгария може да се правят и доработват и хубави автомобили , браво!
  • #13
    10 rate up comment 0 rate down comment
    цитиращия ( преди 10 години )
    Това е статия от дата: 30.04.2013