IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford пуска 25 нови модела в Европа

Ще излизат през следващите 5 години

Ford пуска 25 нови модела в Европа

Ford разкри амбициозен план, според който през следващите 5 години ще пусне на пазара в Европа цели 25 нови модела. С този ход компанията се подготвя за възстановяването на европейския пазар.
Ford пуска 25 нови модела в Европа
Най-новият глобален модел на Ford - EcoSport. Снимка: Ford

"Ще пуснем 25 модела в Европа през следващите 5 години, заяви председателят и изпълнителният директор на Ford Европа Стефан Одел в интервю за Autonews. - Прилагаме същата стратегия, на която заложихме в САЩ през 2008 - 2009 година. Искаме да бъдем подготвени за възстановяването на европейския пазар и да увеличим пазарния си дял".

Въпросните модели ще бъдат както напълно нови автомобили, така и нови поколения на настоящи модели. В тях обаче не влизат версии или модификации.

За осъществяването на този план, компанията ще разчита на стратегията One Ford, в чиято основа е създаването на идентични модели за различните пазари. Част от програмата са модели като Fiesta, Focus, Mondeo и EcoSport.

От компанията заявиха също така, че планират през 2015 година да реализират печалба от операциите си в Европа. Според информацията това ще бъде възможно благодарение на съкратеното с 18% производство на континента и въпросните нови модели.

Тагове: one ford
0 от 500