IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes подготвя пикап

Infiniti също навлиза на този пазар

Mercedes подготвя пикап

Две луксозни марки се подготвят да навлязат в нов пазарен сегмент - този на пикапите. Става дума за германската Mercedes и японската Infiniti, които вече работят върху свои версии на Nissan Titan, посочва американското издание Road & Track.
Mercedes подготвя пикап
Nissan Titan. Снимка: Nissan

Новите товарни модели са част от сътрудничеството между концерна Daimler AG и алианса Renault-Nissan, което предвижда създаването на поне 10 общи модела. Както изглежда, сред тях ще има и пикапи.

Информацията гласи, че моделът на Mercedes ще бъде почти аналогичен с Nissan Titan. Промените ще се изразяват в дизайните на екстериора и интериора, използваните материали и настройката на окачването. Разлики ще има и при задвижващите агрегати, тъй като германската марка ще получи достъп до само някои от тях.

Непотвърдената информация твърди също така, че германската марка иска да оборудва своя модел с хибриден агрегат, но този ход не е в плановете на Nissan. А това може да се окаже препъни-камък за по-нататъшното развитие на проекта.

И докато пикапът на Mercedes е все още под въпрос, неназован служител на Infiniti е заявил пред Road & Track, че японката луксозна компания вече подготвя подобен модел.

Ако информацията се окаже достоверна, пикапите на Mercedes и Infiniti трябва да бъдат на пазара преди 2016 г.

Тагове: nissan titan
0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Стефан ( преди 10 години )
    Това не е новост за Мерцедес, те от дълги години произвеждат и бусове и камиони. И ако ще пускат пикап може да го дадат на отдела си, който разработва бусовете, понеже пикапите са камиони, за бога, а не коли. В САЩ са популярни, защото ги ползват за работа. А само тукашния *** си мисли, че пикапа е гъзария, щото е голям и скъп. Най-вече щото е голям де, да компенсира. Дали мозък, дали друго.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    *** пръдливи мазни от Бенц продължават да пройзвеждат предимно емблеми и да ги лепят по автомобилите на Рено и Нисан,ега си некадърниците.Пълна безпомощност.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Kико ( преди 10 години )
    Ето тук има малко пояснение за модела Титан.http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_TitanСпоред мен е съвсем различен от Навара най-малкото, че е на друга платформа и се води full-size пикап. Наварата е mid-size пикап. С просто око се вижда, че е с по-малки габарити.
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    WOLF ( преди 10 години )
    Aбе Вие откачени ли сте бе? Някои от вас май не са виждали Нисан Титан на живо. Как може да твърдите че е еднакъв с Навара-та.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Old School ( преди 10 години )
    V interes na istinata Mercedes si imat prekrasen Full Size Pick Up Truck - G 500 XXL (V8,5.0 liter).Ne im e za parvi pat.No kakvoto i da pravyat nyama po -dobri ot F seriite na FORD !
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Като почнете да задълбавате. Много важно кое кое е!
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Какво е Нисан Титан тогава? Друг модел ли е? Дай ако обичаш инфо по въпроса и ако може линк където да прочетем кое какво е.На външен вид си е чиста Навара.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нисан Титан не е Нисан Навара
  • #2
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ам чи ти ти е 100% Нисан Навара,но в зависимост от пазара може да се нарича Титан,Фронтиер и т.н.Различни имена за една и съща кола.Инфинити ще е същата,но с повече екстри и глезотии вътре.Иначе Наварата е много добър пикапКарал съм такъв и действително е яка машина.Вози почти,като лек автомобил,а е проходим,като СУВ.Товарно добиче и носи по много на всичко.Все пак ако трябваше да избирам предпочитам царя в този клас Toyota Hilux.Не е комфортен,като Навара,но е невероятно здраво добиче.
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 10 години )
    5 минути го гледах този пикап и търсих разлика от "Нисан" и чак тогава видях, че то си било " Нисан "