IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Златно Lamborghini Aventador се цели в 3 рекорда на Гинес

Автомобилът е оценен на $7.5 млн. и ще бъде продаден на тъг

Златно Lamborghini Aventador се цели в 3 рекорда на Гинес

Пълноразмерен модел на суперколата Lamborghini Aventador, направен от злато, платина и брилянти, ще бъде изложен в Дубай. Автомобилът, който е най-скъпата неистинска машина в историята на марката, е оценен на $7.5 млн. Той ще бъде предложен на търг, като част от получените от продажбата му средства ще отидат за благотворителност, съобщава CNBC.
Златно Lamborghini Aventador се цели в 3 рекорда на Гинес
Размерите на модела ще бъдат напълно идентични с тези на оригиналния Aventador. За целта ще бъдат използвани златни късове с общо тегло 0.5 тона, както и около 700 брилянта. За да отговаря напълно на пропорциите, размерите и дизайнерските решения, помощ за създаването на машината ще окажат и от компанията Lamborgini.

Основната работа върху автомобила е поверена на германския автомобилен конструктор и бивш инженер от Mercedes-Benz Роберт Гюлпен. Общата стойност на използваните материали е оценена на $2.64 млн. Самият Гюлпен твърди, че е готов да включи и други скъпоценности в изработката, стига поръчителят на модела да има желание за подобно нещо.
Златно Lamborghini Aventador се цели в 3 рекорда на Гинес
С разработката си германският инженер гони цели 3 рекорда от Книгата на Гинес – за най-скъп модел автомобил, за най-скъпа емблема и за направата на единствения автомобил в света от злато с тегло 500 кг. След като бъде изложен в Дубай, моделът ще направи гастрол и на редица други салони в цял свят.

През 2011 г. Гюлпен показа друг модел на Lamborghini Aventador LP 700-4, изпълнен в мащаб 1:8 (на снимките). Той бе направен от карбон, върху чиято повърхност бе нанесено истинско злато. За джантите и салона бяха използвани злато, платина и скъпоценни камъни. Моделът бе оценен на 3.5 млн. евро.

Снимки: Motor Authotithy

Тагове: lamborghini aventador
0 от 500