IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes спира от производство двигател на AMG

5.5-литровият V8 от S63 AMG ще бъде заменен от хибрид

Mercedes спира от производство двигател на AMG
По последна информация Mercedes ще прекрати производството на 5.5-литровия V8 туин-турбо двигател, който компанията монтира в последното поколение на S63 AMG, пише Worldcarfans.
 
Моторът, който отговаря на Eвро 6 нормите за екология, генерира мощност от 585 к.с. и 900 Нм. Шефът на AMG - Тобиас Моерс - смята, че това не е достатъчно, и ако се наложи мощността да бъде увеличена, това ще нанесе сериозни вреди на издръжливостта на двигателя.
 
Моерс не разкрива кои други модели ще използват двигателя, докато той все още се произвежда. Смята се обаче, че той ще бъде монтиран в бъдещите Coupe и Convertible версии на S-Class, както и във фейслифтовете на CLS 63 AMG и E63 AMG.
 
Вместо 5.5-литровият двигател Mercedes ще започне да използва хибридна система в своите големи модели. Очаква се тя да се състои от 4.0-литров V8 двигател и електромотор, който да намали до минимум разхода на гориво, без да жертва динамиката на колите.
 
Най-вероятно двигателят няма да бъде монтиран и в следващото поколение на E-Class, което се очаква през 2016 г. Чисто новият C-Class ще получи AMG версия, която ще се задвижва от същият 4.0-литров V8 двигател. Преди време от AMG съобщиха, че инженерите са го разработили, съединявайки блоковете на два 2.0-литрови четирицилиндрови двигатели - същите, които се монтират в A45 AMG. Същият двигател ще бъде вграждан и в новият модел, засега известен с кодовото название C190.

Снимки: Mercedes
 

 

Тагове: mercedes s63 amg
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Германците са я окъсали здраво от към дизайнери. Отчайващо зле. С такива моделчета имат да лъскат доста имиджа си.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Дано не се случи, дано клиентите ги натиснат и видят че няма смисъл от тия ЕКО глупости! Стига с тва ЕКО изнудване, не може група от хипита да диктуват законите в световната индустрия! В тоя ред на мисли да се*а на ЕС и евронормите му! Смърт на тоя комунистически съюз ЕСССР! Откакто се създаде това творение на евреите само злини, Европа върви към пропастта за сметка на гнусните жълтури, които изкупуват всичко наред! Замислете се всички вие като европейци искате ли да станете ку*ки на китайците!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до бавареца ( преди 10 години )
    Ти като много разбираш, що не вземеш да им станеш главен инженер?
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    BMW Фен ( преди 10 години )
    Нееееееее! :(
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 10 години )
    значи 2.0 турбото на А45AMG дето е 360кс нищо му няма при 180кс от литър обем, а на 5.5 при малко над 100кс от 1л обем може да му стане нещо ако му се вдигне мощността ?