IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi продължава да се чуди за ново Quattro

Ръководството е раздвоено между традицията и екологията

Audi продължава да се чуди за ново Quattro
Главният дизайнер на Audi разкри, че компанията продължава да обмисля серийна версия на Quattro Concept. Въпреки това той допуска, че тя може да не е базирана на представения преди дни във Франкфурт - Sport Quattro.
Audi продължава да се чуди за ново Quattro
"Направихме един прототип на MQB платформата, а сега представихме и автомобил, базиран на MLB архитектура. Време е да вземем решение," коментира Волфганг Егер пред британското специализирано издание Auto Express.
 
Припомняме, че двата прототипа са много сходни и играят ролята на наследници на оригиналното Audi Sport quattro. Въпреки приликите, обаче, двете коли използват крайно различни системи за задвижване. 
 
Quattro Concept, който бе представен преди три години в Париж, се задвижва от 2.5-литров петцилиндров бензинов двигател с турбокомпресор. Неговата мощност е 408 к.с. и 480 Нм, които изстрелват купето до 100 км/ч за 3.9 секунди.
 
Новият Sport Quattro Concept, от друга страна, разчита на по-екологична технология. Хибридната му система се състои от по-ефективен туин-турбо 4.0-литров V8 двигател и електромотор. Благодарение на двата агрегата мощността достига 700 к.с. и 800 Нм, което в динамични показатели се изразява като 3.7 секунди до 100 км/ч и 305 км/ч максимална скорост. Средният разход е едва 2.5 л/100 км.

Кой от двата варианта ще изберат от Audi все още е неизвестно. При първия ще угодят на феновете и ще постигнат по-ниска цена. При втория обаче, доволни ще останат и законодателите и техните постоянно затягащи се норми за екология.

Снимка: Worldcarfans 
Тагове: audi sport quattro
0 от 500