IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan доведе автомобила на бъдещето

Концептът Friend-Me демонстрира общуването между шофьора и машината

Nissan доведе автомобила на бъдещето

Една от главните премиера на автосалона във Франкфурт тази година е очакваният от мнозина модел на Nissan – концептът Friend-Me. Автомобилът демонстрира технологии от бъдещето, благодарение на които машината и нейният шофьор могат да си общуват.
Nissan доведе автомобила на бъдещето
Концептът Friend-Me е разработен от Nissan Design China и глобалния дизайнерски център на марката под ръководството на Широ Накамура, старши-вицепрезидент на японската компания.

Моделът с 4 места е насочен най-вече към мъжката половина на поколението, родено през 80-те години на миналия век. За първи път Friend-Me бе показан на изложението в Шанхай през пролетта, като тогава се говореше, че той ще се предлага само на пазара в Китай. От Nissan сега признават, че се целят и към Европа.

Всички седалки на модела са индивидуални и така всеки пасажер има еднакъв статус и получава същата информация, която и останалите, в това число и шофьорът – за скоростта, местоположението, оставащото гориво и т.н. Всеки от возещите се може да предава информация чрез своя смартфон на общ екран.

Платформата на Friend-Me е аналогична на седаните от клас С на японския производител. А задвижването се осъществява от фирмената хибридна система на Nissan – PureDrive.

Снимки: Nissan

Тагове: nissan friend-me
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Напомня ми на Espace SUV консепта от преди дни, явно целия концерн ще променя дизайна си с ново поколение, за разлика от една марка чийто на скоро представен нов флагман се различава от предишното поколение само по фаровете
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Е Добре че са "Японците" от рено иначе сега Нисан не знам какво щяха да вадят.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    Нисан водят автомобил от бъдещето обаче *** вика:-К'во е това бе?Изобщо не прилича на външен *** и от горе на всичко не е и дизел - ***
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    6.57 ( преди 10 години )
    Ne vijdam kade e bade6teto,za6toto te i sega toyotodjiite si govoriat s 15 godi6nite si tro6leita proklinaiki si sadbata,predi porednata servizna akcia
  • #3
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Японеца прави коли на бъдещето а хер Ханс се почесва по тиквата и пърпори с дизелчето.
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Концептът Friend-Me е разработен от Nissan Design ChinaТова някакво китайско дизайнерско студио на Нисан ли е? Мисля че Китайците са се справили доста по-добре от Японците.Може би за това Тойота крадът дизайн от Китайските марки.
  • #1
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    кви седалки са разделене( да не би на голфа да са цели седалките), ква информация получава. *** несвързания текст.