IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-разкошната S-Class ще струва 250 000 евро

Модификацията Pullman трябва да се появи най-късно до 3 години

Най-разкошната S-Class ще струва 250 000 евро

Най-луксозната и разкошна модификация на Mercedes-Benz S-Class – версията Pullman, ще струва около 250 000 евро. Това заяви в интервю за изданието Autocar шефът на Daimler Дитер Цетче.
Най-разкошната S-Class ще струва 250 000 евро
По неговите думи, моделът ще събере в себе си най-доброто от цялото семейство S-Class и ще демонстрира пред света истинските възможности на компанията Mercedes-Benz. Цетче допълва, че лимузината като цяло ще прилича на Mercedes-Benz и специално на S-Class, но ще има някои съществени различия от настоящия модел.

Засега от концерна не искат да разкриват с какъв силов агрегат ще бъде задвижван Mercedes-Benz S-Class Pullman. Знае се само, че моделът трябва да се появи на пазара най-късно до 3 години. Преди него обаче ще излязат версиите купе и кабриолет.

Седанът Pullman на практика трябва да замени лимузините от марката Maybach, чието производство бе преустановено през 2012 г. Причина за това станаха ниските продажби на произвежданите под нейно име модели.

Новото поколение на Mercedes-Benz S-Class (на снимката) бе представено през май, а по-късно се появи и неговата „напомпана” версия S 63 AMG, снабдена с 5.5 литров V8 двигател с мощност 585 к.с. Компанията показа и хибридна модификация, харчеща едва 3 л/100 км. Във Франкфурт се състоя и премиерата на версията купе, която засега е концепт.

Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: pullman mercedes s-class
0 от 500