IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа клонинга Nanuk

Концептуалото купе-кросовър е наследник на италианския Parcour

Audi показа клонинга Nanuk

Часове преди автосалонът във Франкфурт да бъде открит, концернът Volkswagen проведе своята традиционна „Нощ на премиерите”. Именно на нея компанията Audi показа своя нов концептуален модел Nanuk, който впрочем мнозина успяха да видят още през март в Женева.
Audi показа клонинга Nanuk
Тогава обаче автомобилът носеше друго име – Parcur, и бе дело на компанията Italdesign. Както е известно, италианското ателие е собственост на Audi, така че в решението на германците да направят подобна машина няма нищо изненадващо. Още повече, че създаването на Parcur бе одобрено лично от боса на Volkswagen Мартин Винтеркон.

Поглед отблизо показва, че германците са сменили не само името - Audi Nanuk quattro, но и почти всичко останало. Интериорът е щателно преработен, напълно нов е и двигателят. Показаният в Женева концепт разчиташе на V10 мотор от Lamborghini Gallardo, докато този от Франкфурт разполага с 10-цилиндров турбодизел с обем 5.0 литра и мощност 544 к.с.

От Audi не дадоха други подробности за мотора, което накара експертите да гадаят, откъде се е появил. Концернът VAG имаше 5.0-литров V10 турбо-дизел, но той никога не е поставян на автомобили Audi, а на по-стари версии на Volkswagen Touareg и Volkswagen Phaeton. И неговата мощност бе далеч по-малка – 313 к.с.

Според някои журналисти, компанията е адаптирала специално за Nanuk двигателя, с който нейните болиди спечелиха „24 часа на Льо Ман”. Други обаче не са съгласни с подобно твърдение, тъй като този агрегат има обем от 5.5 литра и мощност 600 к.с. И тъй като Nanuk е само концептуален модел, който ще си остане в един-единствен екземпляр, няма смисъл да се губят време и средства за преработка на мотора.

От Audi твърдят, че концептът представлява спортен автомобил за всякакви условия. Теглото му е 1900 кг., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди, благодарение на системата за задвижване и на четирите колела. Максималната скорост на машината достига 305 км/ч, а разходът на гориво е 7.8 л/100 км.

Освен това Nanuk разполага с керамични спирачки и адаптивно окачване, което променя клирънса в зависимост от скорост и условията на пътя. Водачът и сам може да избира височината на машината между 3 положения. Разликата между най-ниското и най-високото е 70 мм, което кара мнозина да определят Nanuk като кросовър.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    turbo ( преди 10 години )
    Тва е може би най-грозната странична линия и задница в автомобилостроенето изобщо!*** ВАРЕЛА!
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    2втек ( преди 10 години )
    грозновата и ръбата кола!Ламборгини са пример как може една кола да бъде ръбата и красива.Ауди са хванали един стереотип и край никаква промяна
  • #6
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Уф..колко е грозна :D
  • #5
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    К'ва пластмаса те гони бе, ти в Ауди качвал ли си се някога или понеже им гледаш снимките на пластмасовия ти монитор си въобразяваш някакви безумия?
  • #4
    12 rate up comment 14 rate down comment
    фолк с ваген ( преди 10 години )
    Ужас!!!! Вътре в купето е Царството на Пластмасата!!!! Уж се водят луксозни тия трошляци, пък са изцяло пластмасови оптвътре?!?! Още ли има балъчета да си дават кинтите за пластмасов фолцваген с друга емблема????
  • #3
    19 rate up comment 15 rate down comment
    300 ( преди 10 години )
    ...към 2040 го очаквайте с разход на гориво по-малък от разхода на масло!!!
  • #2
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Лат дЪ Фак купе-кросовър! Много не съразмерно погледнато от страни. И какви са тия чудеса сега чакам суперкар-ван или кемпер-купе-джип-яхта.
  • #1
    15 rate up comment 17 rate down comment
    val ( преди 10 години )
    Ей, не съм фен на Алуди, *** тва е нещо мнооого грозно!!! Прилича на някоя америчка трошка..... "спортист"...