IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hankook представя революционна гума

Тя няма нужда от въздух и върви в комплект с "джанта"

Hankook представя революционна гума

Hankook ще използва тазгодишното изложение във Франкфурт, за да представи интересен прототип на безвъздушна гума и джанта в едно, пише Worldcarfans.

Hankook представя революционна гума
Новата разработка се казва i-Flex и представлява "гума", произведена от полиуретанов синтетичен материал. Производителите уверяват, че техният продукт е значително по-лек от традиционната комбинация от гума и джанта, както и че той не се нуждае от въздух под налягане.
 
Hankook i-Flex намалява разхода на гориво, както и шума в купето. Освен всичко това, от компанията твърдят, че прототипът увеличава безопасността на пътниците, тъй като не може да се спука при висока скорост, например.
 
Прототипът ще бъде показан във Франкфурт, монтиран на тунингован от ABT Volkswagen up!. Експонатът ще бъде с размер 155/590/14, което означава, че е широк 155 мм, висок 590 мм, а "джантата" е с диаметър 14 инча.
 
От информацията на Hankook става ясно, че 95% от конструкцията на i-Flex подлежи на рециклиране.

Снимка: Hankook
Тагове: hankook
0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    Всъщност сега видях, че на гумата от снимката пише точно тези цифри. Но явно някой трябва да ги обясни. Защото по сега възприетите означения на гумите с джанта цифрите значат точно това - ширина на гумата в мм/височина като % от ширината/диаметър на джантата в инчове. А тук нито "джантата" е 14 инча, нито е висока 590% от 155 мм.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    b.b. ( преди 10 години )
    "Експонатът ще бъде с размер 155/590/14, което означава, че е широк 155 мм, висок 590 мм, а "джантата" е с диаметър 14 инча." Височина 590 мм значи 59 см.+59 излиза, че диаметъра ще е близо 1,2 м! Правилно е написал az 590 би трябвало да значи 590% от ширината, но тогава пак се поучава гума около метър. Нещо неправилно сте преписали размерите. То вярно че тази гума няма джанта, но пак не се връзват тези размери. Все пак сте сайт с техническа насоченост, цифрите трябва да значат нещо за вас!
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    do v-1 ( преди 10 години )
    Ami sloji si gi ti tezi gumi,da te vidim kato si mnogo naiven,da te vidim haha
  • #7
    32 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 10 години )
    ЕЕ.... веднага "професорите" се изкзаха и обясниха всичко за тази нова гума... как ще се криви, как ще се износва, как ни лъжели.. МЪкаа, мъкаКак може да има толкова загубени хора, дават веднага "компетентни" мнения без даже да са я виждали на живо?!?
  • #6
    7 rate up comment 16 rate down comment
    nnn ( преди 10 години )
    a taq guma v zavoi kak li 6te se darji,baq 6te se krivi kato mikica aa,a za iznosvaneto 6te hvarlqme s jantata hahah ,tui samo v qponiq moje da stane :D
  • #5
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Миле ( преди 10 години )
    Проблем, къде ще тура зимните гуми, кат ми требва през зимата на форда
  • #4
    22 rate up comment 6 rate down comment
    до az ( преди 10 години )
    Ти сериозно ли? Според твоята формула гумата ще е висока над 1 метър
  • #3
    20 rate up comment 11 rate down comment
    az ( преди 10 години )
    155/590/14 означава 155мм широка , 590% е височината спрамо ширината, и естетвено 14 цола. Образовайте се малко.
  • #2
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Sheldon ( преди 10 години )
    @ШибахерБраво, веднага ги разкри! Абе какви са тези Hankook?! Прототипи на гуми ще ми представят. Прав си Шибахер, това са глупости. Е, аз няма как да знам, но ти очевидно имаш вътрешна информация. Ще ми взимат хляба на гумаджиЙте (тази дума бая зор да я прочета)!
  • #1
    8 rate up comment 29 rate down comment
    Шибахер ( преди 10 години )
    Какви глупости само чета в последно време ,ще вземат хляба на Гумаджийте .Според мене ще е пълен провал , не вярвам да е толкова безшумна или да намаля разхода .Това са глупости за да привлекат вниманието .Те още малко ще казат ,че са тип Джеймс Бонд ,зимата при сняг и лед излизат малки шипове .хахахахахахахаха