IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz сменя R-class с ново Viano

Бъдещото поколение на минивана ще се предлага и като хибрид

Mercedes-Benz сменя R-class с ново Viano

Настоящата версия на Mercedes-Benz R-Class е един от най-непопулярните модели в продуктовата гама на марката и затова ръководството на компанията смята да замени минивана с нова машина, съобщава изданието Motoring.
Mercedes-Benz сменя R-class с ново Viano
Според мениджъра на Mercedes-Benz Австралия - Диана Тар, за заместник на R-Class е готвено новото поколение на друг миниван – Viano. То вече се разработва активно от компанията, като фотографии на тестовия прототип наскоро бяха публикувани от друго издание – Autoevolution.

Тар твърди, че по своите характеристики новото Viano ще бъде напълно идентично с леките автомобили, произвеждани от Mercedes-Benz. Миниванът ще използва най-новите технологии, най-вече сред системите са сигурност, което ще го направи един от най-комфортните и безопасни модели в света.

В основата на линията двигатели за следващото Viano ще бъдат дизеловите агрегати от семейството BlueEfficiency. Заедно с тях ще има и бензинови мотори, както и хибридна версия, която ще предлага възможност за зареждане от електропреносната мрежа. В Mercedes-Benz дори обмислят създаване на Viano, задвижвано само от електричество.

Още на изложението в Пекин миналата година германският производител представи концепта Viano Vision Diamond, който със своя лукс и високо оборудване превъзхожда редица скъпи седани. Моделът предлага 40-инчов екран, поставен зад предните кресла, възможност за достъп до интернет, аудиосистема Bang&Olufsen и технология Magic Sky Control, която позволява на пътниците сами да управляват прозрачния покрив на машината.

Снимка: Autoevolution

0 от 500